Csak tökösen!! - DIY ötletek Halloween idejére
Csak tökösen!! - DIY ötletek Halloween idejére

Adott egy tök, és adott a kreativitás. Ha ebből bárki azt gondolja, hogy csak egyféleképpen lehet várni a Halloween-t, akkor félreismerte a csapatunkat.

Ismét összefogtunk, hogy mutassunk nektek jobbnál jobb és színesebb, kreatív, akár otthon, DIY módjára megvalósítható dekorációs kompozíciókat Halloween alkalmából.

Szinte hihetetlen, hogy mekkora tárháza van a kézművességnek. Ehhez még hozzávesszük a szenvedélyes alkotási lázat, akkor íme, mire jutottunk ebben a témában:

Kezdjük Szentesi Eszterrel, a Bármitartó alkotójának Halloween-re készített ajtókopogtatójával. Elképzeltem a kis kölköket, akiket a nagyobb társaik visznek egy esti „csokit vagy csalok” körútra. Vajon nem azt gondolják majd, hogy emögött a kopogtató mögött tutkó Jancsi és Juliska boszorkája lakik? Ha igen, Eszter célba talált vele :)

Barmitarto

Horváth Edina egy sokkal szelídebb formában valósította meg a Halloween-t. Egy szépséges lépcsőfeljárót festett meg, mely színeiben, és hangulatában tükrözi a hangulatot. Szóval lágyan, nőiesen, pont ahogy hozzáillik :)

Edina

A Filcvarázs alkotója, Fekécs Heni az ajtónál kopogtatókat egy szelíd formájú kompozícióval várja. Mikor átküldte nekem a képeket, bizony nem értettem a rózsaszín szíves dekort. De kinagyítottam :) Tedd te is ezt, hogy meglásd, nem kell feltétlen egy új ajtódíszt készítened, elég, ha az eddigire teszel egy kis Halloween-es hangulatot. Na, megvan? Ugye,hogy ugye :) A többit pedig magyarázni sem kell, főként a boszi színeit és vidámságát nézve :)

thumb Heni

Nyíri Ilona, az Otthonmelengető kreatív alkotója asztaldekorációkat és kopogtatókat hozott nekünk. A tőle megszokott pasztell színeit megbolondította most a narancsos, tökös világgal. Bravúros vidámságot kaptak ettől az alkotásai. De hogy azért hű maradjon világához, az asztali dekorációkat már a saját, szinte jelképpé vált homokszínnel oldotta meg.

thumb Ilona

Kerekesné Papp Éva elmesélése szerint már évek óta csak rakosgatta a lopótököt otthonában. És lám, lám, innen üzenem minden házastársnak, hogy semmi kacat sem felesleges, előbb utóbb mindenből hasznos dolog készülhet. Éva dekorációja duplán hasznos, hisz nemcsak esztétikailag hozza el a Halloween hangulatát, hanem gondol a madarakra a téli időszakban, így nekik alkotott egy brutál jól dekoratív és különleges madáretetőt.

thumb Kerekesne

Lovas Magda egész héten úton volt, viszont szerette volna, ha ő is megmutathatja, hogy az idő nem lehet kifogás arra, hogy ne készítsünk el egy hangulatos darabot. Egy tálkába szépen összeillesztett egy pár termést, kivágott egy tököt, hogy a benne lévő mécses világíthasson, és máris készen van a Halloween hangulat.

thumb Lovas Magda

Kiss Rita, a Ritus Art Paverpol alkotója hozta a szokásos formáját, bár most egész meglepő módon nem tízfélét küldött el nekünk :) De ismét találni dekorációi között paverpol technikával, illetve festett darabokból álló költeményeket.

thumb Rita

Szász Tamás, a Strong Paramedic Paracord alkotója a saját anyagából, ötletes és színben tökéletesen passzoló karkötőket kreált Halloween-t idéző ékekkel bolondítva.

thumb Tomi

Varga Orsi, a BorsóBarkács alkotójának két munkáját külön-külön szeretném megmutatni. Az egyik egy pirográf munka, melyet hihetetlen aprólékossággal erre az alkalomra készített el. Egy akril réteggel még erőteljesebben „ijesztővé” téve ezt a dekorációt. (Ok, nyugi, nem vagyok ennyire ijedős, csak ki akartam emelni, hogy egy szín mennyit dobhat egy tárgy hangulatán :) ). 

thumb Varga Orsi

A másik darabját azért kell kiemelnem, mert már a gyermekét is „megfertőzte” a kreatív tevékenységgel. Látjátok azt a két aprócska tököt?? Igen, igen, azok egy kilenc éves leányzó kezeit dicsérik. Imádni való!!!

thumb Varga Orsi2

Erdei Zita, a Pólófonalklub kezdőknek és haladóknak megalapítója gondolt azokra is, akik átfázva térnek haza a „csokit vagy csalok” körútjukról. Ötletes bögremelegítőjét pólófonalból készítette el a Halloween hangulatának szellemében. Mind színei, mind formája tökéletesen illeszkedik ehhez a naphoz.

thumb Zita

Szabó Anna, az Anna Handmade alkotója is már attól tart, hogy beáll a hideg idő :) Még szép, hogy nem venné a lelkére, hogy szétfagyjanak a kölkök fülei, így fiú és lány sapkát kötött nekik erre az estére. 

thumb Anna

De ám nem úgy van, hogy felkapnak egy jelmezt, aztán mehetnek is a csoki kéregetők. Minden alkalomhoz a hozzá illő ékszerrel is meg lehet dobni az öltözéket.

HéVIPart két alkotója el nem indulna sehova ezek nélkül, így úgy gondolták, hogy ezt az eseményt is érdemes, ha másként nem, hát színeiben hozzá passzoló ékszerrel díszíteni.

thumb Hevipart

Steidlné Csapó Mária azonosan gondolkodik, bár ő más anyaggal, de szintén nem híve az ékszer nélküli kiruccanásnak, így maga is elkészítette a „tökös” kiegészítőjét.

thumb Maria Steidlne

Nos, majdnem végül, jövök én. Mikor elkészítettem ezt a festményt, a férjem nagyon nem akarta elmondani róla a véleményét. Mint hű véleményezőm, láttam rajta, hogy attól tart, kicsit érzékenyebb passzban vagyok, így kereste rá a megfelelő szavakat. Nagy nehezen kijött belőle: "Tudod, egy kicsit olyan Halloween-es lett". És igeeeeeeen!!! Szóval sikerült megfestenem az én kis Halloween tökös képemet. Kicsit romantikusra, gyöngyösre, vintage világot idézőre. De ezek szerint sikerült :)

thumb 20170924 130304

És akkor itt a végén álljon egy pár sorocska Ötvösné Németh Edit költői tollából, aki amikor csak teheti, máris csatlakozik csapatunk felhívásához:

Mosoly fogas, vagy fogatlan,

sárga tökbél, padlón csattan,

vigyora most büszkén fénylik,

ez díszíti majd a kéglid.

 

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kövesd további ötletekért facebook oldalunkat.