Ajándékcsomagolás kreatívan - DIY ötletek, hogy már a csomagolás is elképesztő legyen
Ajándékcsomagolás kreatívan - DIY ötletek, hogy már a csomagolás is elképesztő legyen

Ha nálunk én csomagolom be az ajándékokat, akkor kicsit zajos lesz a ház.

Vannak dolgok, amikhez oltári béna és türelmetlen vagyok. De ugye minden változik, így Tóthné Ildikó, az Alita Kreatív Műhely alkotójával töltött napom után rájöttem, hogy én igazából a papírt utálom, ami szakad, gyűrődik, sosem arra hajlik amerre én akarom. Viszont van más megoldás is a csomagolásra.

A mi kis csapatunk ismét összefogott, hogy megmutassa neked, hányféleképpen, milyen egyszerű és mégis pazar ötletekkel lehet becsomagolni a meglepetést akár Karácsonyra, vagy bármilyen más egyéb ünnepi alkalomra.

Nos, ha már Tóthné Ildit említettem, akkor íme a mi produktumunk. Tizenegy darab dobozt díszítettünk fel. Amikor elkezdtük, azt hittem, be kell költöznöm hozzá, mert sosem leszünk készen. Nos, bár jól éreztük magunkat, és brutál gyorsan elment az idő, azért mindenki örömére, a férjem mellett aludtam aznap éjjel is, nem kellett ott éjszakáznom Ildiéknél (ah, hallom a követ leesni a szívedről, Ildi :) )

piros

Érdekes módon az egyik szekció pirosban nyomult, míg a másiknál a fehér volt a domináns szín. Nem terveztünk, semmi előzetesen megbeszélt dolog nem volt mögötte. Felkaptuk, ami éppen a kezünk ügyébe került, és ragasztottuk, és díszítettük, és nyomattuk a dekort ezerrel.

feher

Ezen a fotón pedig csak a tetőket mutatom meg. Egyféle alap, és mennyiféle lehetőség. Tuti nem kap most már tőlem senki gyűrt/tépett/vágott/ragasztott papírba csomagolt ajándékokat.

teto

Az ajándékok beszerzése után a másik legkreatívabb dolog az ötletes csomagolás elkészítése. Eddig is tudtam, de valahogy egyszerűbbnek tűnt a családra testálni ezt a feladatot. A mai cikkben elfelejtjük a sablonokat, a papírzacskókat, és helyette eszméletlen jó ötleteket mutatunk be.

Az egyik nagy kedvencem, Nyíri Ilona, az Otthonmelengető alkotójának ötletcsokra. Olyan anyagokkal díszítette fel a csomagokat, melyeket akár az ajándékozott utána bármilyen kreatív célra fel is tud használni. Szóval nemcsak az ajándék az ajándék, hanem maga a csomagolás is (na, ezen a mondaton még dolgoznom kéne :) ).

Iona

Horváth Edina, az Art of Kata alkotója többféle módon közelítette meg a csomagolást. Paverpol technikával dobozokat díszített fel, és festette és festette és festette őket.

doboz

A másik fotón lévő dobozokat szintén ő dekorálta, melyeket imádok némi személyes kötődés miatt is, hisz én is kaptam tőle egy ilyen szépséget :) Tuti nem találod ki, hogy milyen színűt. :)

sziv

Na, és itt vannak a hengerei, melyeket egy utazó is megirigyelhetne. Ha valakinek festéshez adunk ajándékot, vagy esetleg gobleint nehéz becsomagolni, akkor erre tökéletes megoldás egy karton hengert feldíszíteni, és voila, máris készen van a csomagolás.

guriga

Balogh Krisztina most először mutatja meg nálunk ötletgazdagságát. Igaz, hogy papírba csomagolta az ajándékot, de nem akárhogy díszítette ám fel őket. Teljesen személyre szabottan ékesítette fel az ajándékozott világával díszített saját készítésű képpel. Zseniálisak!

Ballgh Kriszti

Steidlné Csapó Mária, a Mary ékszer alkotója, ha már drótból tekeri ékszereit, akkor mi más lenne a csomagoláson, mint ugyanebből az alapanyagból kreált szavak, figurák, melyeket szintén személyre szabottan lehet elkészíteni az ünnepekre.

Maria

Varga Orsi, a BorsóBarkács alkotója sem híve az uncsi papírzacskóknak. Ha valami apróságot is ajándékoz az ember, azt is fel lehet dobni. Akár csokrot készíteni az édességből, vagy valami személyes üzenettel megspékelt táblácska díszítheti az ajándékot...vagy akár pókok rohangálhatnak rajta?? Miért ne :)

Orsi

Kiss Rita, a Ritus Art Paverpol alkotója decoupage technikával, festéssel, és paverpol dekorációval díszítette dobozait, melyek már eleve ajándéknak foghatóak fel.

Rita

Nos, remélem, találtál kedvedre való csomagolást, amivel még szebbé teheted majd az ünnepeket ezek után, és nem kell tovább gyűjtögetned a spájzban az előrenyomott papírtasakokat :) (Mondom ezt magamnak :) )

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, további DIY ötletekért kövesd facebook oldalunkat.