A természet csodái ékszerbe zárva
A természet csodái ékszerbe zárva

Természet ihlette egyedi, kézműves ékszereik valódi, préselt növények felhasználásával készülnek.

Mire is jók a különösen hosszú telek? Például arra, hogy Romicsné Erzsi és Pollák Zsuzsanna két, Hévízen a vendéglátás és szállodaipar különböző területén dolgozó kolleganő - akik eddigi életük során már külön-külön, de kipróbálták a kézművesség több ágát - a kézműves ékszerkészítésben alkotótársként egymásra találjanak. Amennyire különböztek egymástól, olyan gyorsan ment az összecsiszolódás. 

hevipart

Természet ihlette egyedi, kézműves ékszereik valódi, préselt növények felhasználásával készülnek. Minden egyes darabban fellelhető természeti környezetünk egy-egy aprócska csodája, mely műgyantába öntve örökre megmarad.

Az egyes ékszerek elkészítése több hetet vesz igénybe. A minden szempontból alkalmas növény kiválasztása után ki kell várni annak teljes száradását, majd csak ezután derül ki, hogy az a természetben meglátott csodát melyik technikával lehet leginkább megjeleníteni.

16807531 1801607516767374 8707059083174026929 n

Az öntött ékszerekhez a növény sajátosságainak leginkább megfelelő forma kiválasztása után hamarosan kész ékszert kapunk, azonban az öntőforma használatát mellőzve a növények természetes formáját megtartva, azokat a konzerváló anyaggal több rétegben bevonva hetek alatt készülnek el az egyes darabok.

piros2

Ezért elmondhatjuk, hogy minden egyes munkafolyamat szépségét megélve egy lelki utazásra is sor kerül a kiválasztott növényekkel. Különösen izgalmas, és bizalmas légkört teremt, amikor olyan egyedi rendelések érkeznek, amikor a megrendelő saját, hozzá valamilyen emlékként kötődő növénnyel, tárggyal érkezik, melyek néha az extremitás határait súrolják.

sarga

Az alkotás öröme, az elkészült ékszerek szépsége, a bel- és külföldi vásárlók, megrendelők pozitív visszajelzései igazolják, hogy eredményes és a jövőre nézve sok lehetőséget magába hordozó az elkezdett közös munka.

rozsa

Érdeklődés esetén az alábbi elérhetőségeinken keress meg minket:

 

Telefon: 06/70 416-9621

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://www.facebook.com/hevipart/

 

Szerző: Romicsné Erzsi és Pollák Zsuzsanna

Szerkesztő: Lami

Ha tetszett a cikk, kérjük, oszd meg!