Sorozatgyártott képeslapok helyett kézműves képeslapok a meghittebb ünnepekért
Sorozatgyártott képeslapok helyett kézműves képeslapok a meghittebb ünnepekért

Az úgy kezdődött, hogy nagyon mérges lettem.

Amikor az ember készít egy ajándékot, bevásárol hozzá alapanyagokat, majd boldogan nekifog az összeállításába. Ha erre viszont sem ötlet, sem idő nincsen, akkor jön egy idea: küldeni kéne valami szépséges képeslapot. Az első boltba bemész, és valóban szebbnél szebb darabokat lehet ma már kapni. Viszont tucatárut. Bárki lekaphatja a polcról, nincsen személyes motiváltsága.

A csalódás ezek után pluszban a következő volt: abból a pénzből, amiből egy sorozatgyártott lap árából meg tudsz venni, ezermillió ötletesnél ötletesebb dolgot is elkészíthetsz.

Nos, ha mégis szeretnél képeslapot küldeni, akkor íme, a kis csapat által összeállítottunk Neked egy brutál jó kis csokrot, akár otthon elkészíthető verziókra ötletként, vagy akár fel is keresheted az alkotókat, hisz az egyedileg legyártott képeslapok árai olykor még vetekszenek is a márkanévvel ellátott társaik mellett.

Horváth Edina, az Art of Kata alkotója kapásból arcunkba tol egy eszméletlen különleges darabot. Alkotása szerint túl lehet lépni a szokványos „lapos” verzión, és érdemes egy térben megálmodott üdvözlőlapban, vagy akár meghívóban gondolkodni.

Edina1

Én megvallom őszintén, kicsit elbizonytalanodtam azon, hogy a quilling technikával készített lapok vajon beleférnek-e egy borítékba. Nos, Pintér Zsuzsanna, a Pinterzsu decoupage & quilling oldala alkotója bebizonyította, hogy simán feladható postán is egy ilyen képeslap.

kepeslap 2

Alkotásaival megmutatja, hogy egy hagyományos virágos képeslapot mennyi féle módon lehet egyedivé, személyre szabottá varázsolni.

Pinter

Tóthné Ildikó, az Alita kreatív műhely alkotója decoupage technikával, falapra alkotta meg az egyedi képeslapját. Ezzel az ötlettel szintén teljesen személyre szabottan lehet megalkotni egy üdvözlőkártyát, köszönő lapot, képeslapot akár az ünnepekre, vagy egy születésnapra.

kepeslap 3

Kőszegi Zsanett, a ZsandArts alkotója szintén falapra dolgozott, de ő az önkormányzat felkérésére az egyediséget égetéssel oldotta meg, hogy a retro világot így még hangsúlyosabbá tegye ennek a városképnek a megjelenítésével.

kepeslap

Kriston-Bordi Zsuzsanna, a Quilling KBZs alkotója képeslapjait két csokorba szedtem. Az első montázson a születésnapra, névnapra, évfordulóra, vagy akár „csak úgy, mert fontos vagy nekem” alkalomra küldhető lapokat raktam össze.

Kriston 1

A másik csokor pedig a hamarosan aktuálissá váló téli ünnepekre ad ötleteket, hogyan lehet megbolondítani a hagyományos ötleteken túl ezt a kedves képeslappal köszöntő gesztust.

Kriston 2

Steidlné Csapó Mária, a Mary ékszer alkotója nagyon okosan arra is gondolt, hogy nemcsak a képeslapot kell elkészíteni, hanem annak öröm mementoként érdemes valami helyet is találni, ahol mindennap jóérzés ránézni. Én régen a kredenc ablaküveg részére tettem fel. Igen, pont úgy, ahogy nagyanyáimtól láttam :) Mária viszont keretet és egy álló tartót is megálmodott hozzá, ha már a kredenc üvege betelne.

Maria

Varga Orsi, a BorsóBarkács alkotója a természetes közegéből megmentett falapra égetett üdvözlőlapot. Úgy az elejét, mind a hátulját is pirograf technikával oldotta meg. Természetes, emberközeli, ötletes, és szintén teljesen egyedien lehet hozzáállni a dekorálásához.

Orsi

Nos, a felsorolt képeslapok után már megnyugodtam, hogy mivel kihalóban van végre az sms küldözgetések és csoportos „boldog ilyen olyan ünnepet kívánok” közösségi kiírások ideje, van bőven lehetőség a különleges lapok küldözgetésére.

Egy pár alkotót megkérdeztem, hogy milyen árban adják ezeket a lapokat. Döbbenten konstatáltam, hogy semmi különbség nincsen a tucat áru és egy kézzel készített képeslap ára között. Úgyhogy itt az ideje kifényesíteni a postaládákat, mert visszatért az emberközelibb köszöntések ideje :)

lost places 1801595 960 720

Szóval, akkor van még kérdés, hogy milyen képeslapot küldjünk az idén? :)

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kövesd további ötletekért facebook oldalunkat!