Ötletek feltöltődésre pár perc alatt

Téblábolás helyett alkotás - ezt minden alkotni imádó ember tudja, micsoda feltöltődést jelent:)

Reggel 10 perccel előbb készülök el, mint ahogy el kéne indulnom a buszhoz. Két busz között van 10 percem ücsörögni a megállóban. Már megettem mindent, de még mindig van 10 perc az ebédszünetemből. Ez csak egy pár példa arra, hányszor adódhatnak kihasználatlan 10 perceink egy nap.

20220502 165513

 Ezek nagyszerű lehetőséget nyújtanak a gyors feltöltődésre, pár nagy levegőre, napfényben sütkérezésre és annak, aki a kreativitásából nyeri az energiáját, akár rajzolásra és festésre is.

20220502 165545

 Ehhez talán a legpraktikusabb és leghelytakarékosabb eszközök a tűfilcek és ecsetfilcek lehetnek. Gyorsan száradnak, a táskánk apró zsebeiben is kényelmesen elférnek és tökéletesek, ha csak kevés időnk van alkotni. Egy tűfilces doodle-rajzolgatástól rögrön enyhül az ember vállán a stressz, de ha komolyabb gyakorlásra vágyunk, akár az utcai látképről, a város galambjairól vagy a kollégáinkról is készíthetünk gyors skicceket.

20220502 170409

Ez már önmagában is teljesértékű alkotás, de ecsetfilcekkel színesítve a képet megadhatjuk neki azt az akvarell varázst, amitől mindenki ámuldozni fog, ha a keze ügyébe kerül a vázlatfüzetünk. Akár a megállóban, akár egy kávézóban várakozva, ha akad az embernél egy brushpen és egy műszaki toll, garantáltan soha nem lesz ideje unatkozni és legközelebb ha 10 percet késik a vonat, eszébe sem jut bosszankodni, mert már tudja, hogy minden szabad perc lehetőség az alkotásra és a kreativitásunk megélésére. 

20220502 170432

 

További eszközöket akvarell témában IDEKATTINTVA találsz.