Textilvirágok készítése két perc alatt...avagy DIY virágok, mert Te képes vagy rá!
Textilvirágok készítése két perc alatt...avagy DIY virágok, mert Te képes vagy rá!

Nos, csukd be a szemed (persze addig ne, amíg nem olvasod el a cikket), és képzelj el egy shabby stílusban berendezett, hófehér koptatott polcokkal, komódokkal, szépen faragott szekrényekkel teli műtermet.

Ne álmodj egy szekrény, egy asztal viszonylatban. Legyen ez a hely legalább száz négyzetméter, ahol egymás mellett állnak szorosan a csodaszépen berendezett, takarosan gondozott bútorok.

 

A világos padlóról visszacsillannak a fények, ahogy a hatalmas ablakokon bekukkant a napfény, és meglesi, mi történik ebben a romantikus hangulatú szobában, hogy vajon miért szűrődik ki reggeltől fogva olyan sok kacaj a falak mögül. (áh, már látom a tömeges e-mail áradatot, amiben felkérnek egy nyálas regény megírására).

Ebben a helyiségben a szekrények és a polcok dugig tömve kreatív felhasználásra váró eszközökkel, anyagokkal. Szalagok, csipkék, selymek, száraz virágok, koszorúk, festékek, és mindenféle női kézbe való kicsi szerszámok.

A helyiségben több nagy méretű asztal van, ahol szorgosan alkot 4-5 hölgy, hogy szépséget vigyen mások otthonába. Ajtókoszorúk, asztali dekorációk, esküvői csokrok, kitűzők, és még ezer és ezer tárgy kel boldogan életre, hogy otthonokat és alkalmakat tegyen szebbé és hangulatosabbá.

És mivel már szétázott a kezem a biliben, ezért most megmutatom, mit csináltunk mi, a Filcvarázs alkotójával, Henivel a hétvégén a mi kis étkezőnkben.

Találhatnék kifogásokat, miért nem sikerült nekem elsőre ezt a két fajta virágot összehozni tökéletesen. Igencsak gyenge minőségű az ollóm, az anyag foszladozik és így tovább. De akkor miért jött össze Heninek? Ugyehogyugye? :)

Szóval akkor nézzük Heni step by step virágkészítő oktatását.

Először is egy négyzetet vágott ki az anyagból, amire a közepére egy pici lukat vágott, csakhogy az olló átmenjen rajta. Innen, a közepéből kezdte el kivágni a sziromformájú ívet egészen addig, míg nem jutott el az anyag külső végéhez.

1

Mikor ez megvolt, akkor semmi mást nem tett, mint szépen feltekerte az anyagcsíkot, és láss csodát, máris előttünk termett egy rózsafej.

2

3

A másik virág talán még ennél egyszerűbben is kivitelezhető, és megvallom, ez kezemre is könnyebben állt, ráadásul az egyszerűsége mellett a szépsége is nagyon bejött.

Vágott Heni egy pár darab félkört, ahány szirommal tervezte a virágot, annyit. Majd az egyenes oldalán sima fércöltésekkel végigvarrta, és így csatolta hozzá a következő és következő és … amíg a szirmok el nem fogytak darabokat.

4

A végén összehúzta a cérnaszálat, hogy így a belső körben szépen kialakuljon a bibe helye, ahová akár gombokat lehet tenni dekornak, vagy éppen bibéket készíteni anyagból. Szépen eligazgatta a külső peremet, és láss csodát, pár perc alatt egy újabb virág született kezei közül.

5

A felhasználása már csak rajtad múlik: asztaldísz, kopogtató, hajcsat vagy bármi más dekorációként végzi-e nálad.

6

 

Íme az én ajándékom, amit Heni készített nekem:

9

 

Szerző: Lami és a Filcvarázs

Ha tetszett a cikk, kérjük, oszd meg, és kövesd facebook oldalunkat a további DIY ötletekért!