Különleges karácsonyi ötletek quilling technikával
Különleges karácsonyi ötletek quilling technikával

Meg szeretném mutatni a legnagyobb mumusomat: a papírt. Sem az ollóval nem vagyok barátságban, sem a papírral. Talán épp ezért, ha látok egy DIY technikát, jelen esetben a quilling-et, akkor mélyen meghajolok tisztelem jeléül, ha valaki ebben produkál valami elképesztőt.

Kriston-Bordi Zsuzsanna pedig azt teszi. Olyan zsenialitással pörgeti a papírt, és hoz belőle ki csodás költeményeket, hogy az már tényleg túl megy minden bravúron.

De ez ne ijesszen meg téged. Menjél vissza idekattintva egy régebbi cikkünkre, ahol Zsuzsa lépésről lépésre megmutatja neked, hogyan tudsz pödöríteni, fodrozni vékonyka kis papírcsíkokból karácsonyi csodákat.

thumb karacsonyi

Íme két ajándékötlet. Egy sima képkeretből milyen egyedi darab készíthető ezzel a technikával. A másik pedig egy könyvmolynak szuperszónikus meglepetés akár egy könyvbe beletűzve.

ajandek otletek

A quilling technikával nemcsak dekorációkat, virágokat, leveleket, és mindenféle fonott, csipkézett dolgot lehet elkészíteni. Ha megvan az ötleted egy figurális darabra, vesd le papírra, és kezdj bele a megtervezésébe, hogyan lehetne összeállítani finom hullámvonalakból az elképzelt formát.

figuralis

Bár a képeslapok egy időben már nem voltak divatosak a hideg sms-ek, „kiírom mindenkinek a közösségi portálon, hogy boldog ünnepeket kívánok” korszakának beálltával. Egyre többen viszont kezdik visszahozni ezt a a régi hagyományt. És hogy ezért se kelljen lefutnod egy különleges darab beszerzéséért a boltba, így egy pár ötlet, hogyan tudod ezt is személyesebbé tenni.

udvozlo lapok

Egy időben halom számra kaptam az üveg mécsestartókat, melyeket szépen megfestettek tanítványaim, barátaim. Menő is volt, különleges is, és totál személyes. Viszont, ha az egészet te szeretnéd összeállítani, akkor nézz körbe Zsuzsa alkotásai között egy-egy jó ötletért.

mecsestartok

Ajtókoszorúnak pedig itt van egy szintén kiváló ötlet.

Kriston Bordi quilling7

Na és ha ultra vagány akarsz lenni, akkor ne csak a díszeket, gyertyatartókat, és képeslapokat, hanem egyenesen a karácsonyfát is te készítsd el magad. Durván kemény szerintem!!!

Kriston Bordi quilling6

Ha úgy érzed, ez még meghaladja képességeid, elakadtál egy fázisban, vagy esetleg egyszerűbbnek találod, hogy egyedi kérésed Zsuzsa elkészítse, fordulj hozzá bizalommal. Segít, alkot, és széppé teszi a Karácsonyod :)

thumb Kriston Bordi quilling

 

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, és érdekelnek a további ötleteink, kövesd facebook oldalunkat!