Karácsonyi diy dekorációs ötletek a vintage jegyében
Karácsonyi DIY dekorációs ötletek a vintage jegyében

Milyen új dekoráció legyen az idei Karácsony alkalmával a fán, az asztalon, és otthonunkban? A tavalyi, vagy esetleg a több éves kollekciót vegyük elő? Esetleg újítsunk be, és egy teljesen új dizájnt merészeljünk meg?

És akkor hirtelen jön a felismerés: maradjunk meg a réginél és csináljunk a régiből még régebbit. Hát nem ez a legkézenfekvőbb?! A régi is megmarad, de teljesen újrahasznosítva tálaljuk.

Csapatom a szokott módon előugrott rengeteg ötlettel, hogyan lehet ezt a hangulatot az időutazás segítségével Karácsonyra elővarázsolni.

A vintage szó jelentése valójában a régiből újat, vagy egy új régiesítését jelenti.

Ehhez igazodva, koptatott, csiszolt, antikolt formában hozzák meg a kedvet az ünnepléshez cikkünk darabjai.

Szentesi Eszter, a Bármitartó tulajdonosa most nem pólófonalból kreált nekünk dekorációkat. Alkotásai azonban teljesen elővarázsolják ezt a meghitt szférát. És ha esetleg túl sok díszt készített valaki, még nyugodtan beteheti őket egy bármitartó kosárkába :)

Barmitarto

Csomák Lászlóné Erzsi paverpol technikával hozta elő a vintage hangulatot erre az estére. Látjátok a csipke gyönyörét? Mi ez, ha nem a régi korok romantikája?! :)

Csomak

Sándor-Molnár Helga most először mutatkozik be köztünk. És mit hozott egyből? „Jaj, mit vegyek fel, Jesszus, hogyan fogok mutatni a fotókon??” Szóval a női problémára adott nekünk megoldást, természetesen vintage hangulatban, álomszép fülbevaló formájában, melyre évek múlva is öröm lesz visszatekinteni a fényképalbumokban.

Helga

 Fekécs Heni, a Filcvarázs alkotója egy kopogtatón csempészte vissza ezt a világot. De hogy a karácsonyfa is illően legyen felöltöztetve, hozzá illő meleg hangulatú, filcekből varrt, lágy színű díszeket készített nekünk.

Heni

Nyíri Ilona, az Otthonmelengető tulajdonosa gyönyörű adventi koszorúkban látta meg a vintage színeit. Álomszép harmóniában várakoznak a gyertyák, hogy elérkezzenek a vasárnapi gyertyagyújtások. Na és persze akkor már a kopogtatónak is illik harmonizálnia hozzá. :)

Ilona

Kerekesné Papp Éva, a KreatEva Lak-Ász alkotója, szintén a paverpol technikájával hozott nekünk egy bravúros mécses tartót. A színei valami mesések. Kopottas, ezüstös világa minden otthonban szeretettel fogják melegíteni az est ünnepi fényét.

Kerekesne

Amikor azt mondod: Te Jóóóó Éééééég!! Igen, ezek a díszek mind quilling technikával készültek. Gyöngyökkel feldíszítve pedig szinte látod, ahogy ragyognak a fán. A papírcsíkok bájos fodrozása, tekergetett csipkézése egyszerűen csodás látványt nyújtanak. Ha egyet el szeretnék készíteni belőle, már januárban hozzá kéne fognom :) De szerencsére Kriston-Bordi Zsuzsanna ebben akkora profi, hogy legalább a látványban lehet részem. (És persze a technikai megvalósítás is a türelmes embereknek gyönyörű élményt jelenthetnek, amiről egyszer írtunk is már a magazinban.)

Kriston

Steidlné Csapó Mária, a Mary ékszer készítője, szintén segítségünkre van, ha azon agyalunk, milyen kiegészítővel tegyük ünnepélyessé a Szentestét. Fülbevalói, ezüstös színei remekül fognak harmonizálni a vintage hangulatú estékhez.

Maria

Varga Orsi, a Borsóbarkács alkotója harmonizáló kopogtatót és asztaldekorációt készített erre a vintage hangulatú Karácsonyra. És persze, hogy ne feledjük, ilyenkor egy pár pohárral koccintani is szokás, az alátétekre is felhívta a figyelmet, így minden apróság emelheti az ünnep hangulatán.

thumb Orsi

Kiss Rita, a Ritus Art Paverpol alkotója ismét őrületes tempóba fogott. Elképzelem, ahogy alkotószobájában egyszerre tíz ötletet szeretne megvalósítani. És ezt meg is teszi :) Rita paverpol  és decoupage technikával elevenítette fel a régi idők szépséges hangulatát.

thumb Rita

Szabó Anna, az Anna Handmade szorgos kötőgetője nem felejtette el, hogy sokan ilyenkor Szenteste elmennek az éjféli misére. Hogy ennek az alkalomnak is meglegyen a hozzáillő vintage hangulata, így egy csodás, csipkésen megkötött vállkendőt ajánl nekünk az öltözékünkhöz.

thumb Szabo Anna

Szász Tamás a paracord karkötőivel mutatta meg, hogy egy modern darabot is lehet színeiben és kiegészítő gyöngyökkel alkalmazni ennek az estének a vintage dizájnjához.

thumb Szasz

Tóthné Ildikó, az Alita Kreatív Műhely alkotója modern tárgyakat dekorált ki vintage díszítőelemekkel. Mind színeiben, mind vonalvezetésében illőek lesznek a karácsonyi dekorációhoz. (Mert hát ugye azokra is kell gondolni ezekkel a papírzsebkendő tartókkal, akik már a csilingelésnél könnyzáporra fakadnak...például rám :) )

thumb Toth Ildi

Uschi Vadász Orsolya, a VogArtGallery alkotója egy kellemesen pislákoló mécsestartót kreált erre az alkalomra. És mintahogy megszoktuk tőle, (koponyák és rózsák egyaránt megfordulnak a repertoárjában) most is világosban és ennek ellentettjeként, sötétben is megmutatja nekünk alkotását.

thumb Uschi

Erdei Zita pólófonal alappal készített karácsonyi dekorációt, melyet nagyon kedvesen feldíszített gyönggyel és masnival. Színeiben, és lágy könnyedségében tökéletes dísz a fán.

thumb Zita

 

 

Nos, tuti, hogy talál mindenki magának olyan darabot, mellyel idén a régi, megszokott karácsonyi dekorációját még régebbivé teheti :)

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, és kíváncsi vagy további ötleteinkre, kövesd facebook oldalunkat.