Olvasni öröm, saját készítésű könyvjelzőt használni pedig igazán különleges érzés
Olvasni öröm, saját készítésű könyvjelzőt használni pedig igazán különleges érzés

Egy pár hét szünet után megemlítettem a csapatnak, hogy azért nem jelentkeztem újabb kihívással, mert gondoltam, pihentetem őket, nem akarok az agyukra menni. Nekem is sok a dolgom, egy pár napon belül indul a könyvem előrendelése, szóval van dolog ezerrel. 

De hiányzik ez a közös projekt, ezért feldobok egy ötletet, akinek van kedve, küldje az alkotását. És ha már úgyis mindig a könyvemen jár az agyam, hát csináljunk könyvjelzőket (rémes egy átjátszás, tudom, de hát ez van).

Nos, ha a csapat számára egy ilyen poszt megírása utána tíz perccel máris három levél van az ember levelezőjében, akkor másra sem gondolhatok, minthogy már mindenki tűkön ülve készített rengeteg alkotást, hátha az egyik végre belepasszol valamelyik feladatba. Ok, ok, ez túl romantikus lenne, de simán el tudom képzelni egyébként róluk.

Az viszont tény, hogy mikor kicsit félve felemlítettem a dolgot, kiderült, hogy nemcsak nekem hiányzik ez a fajta megmutatkozás és ötletelés, hanem nekik is.

Szóval íme akkor a sok szöveg helyett az a rengeteg ötlet, amivel könyvmolyoknak lehet kedveskedni egy könyv mellé (ez szóismétlés volt? ja, a javából).

Tóthné Ildikó, az Alita Kreatív műhely alkotója álomszép gyöngyökkel díszített könyvjelzőket készített nekünk. Akár még az aktuális könyvhöz egy ékszer szettet is érdemes kreálni vagy ajándékozni egy ünnepen mellé.

 Alita

Bogdányi Zsolt, a Timber Wonder alkotójától eltekintettünk, hogy könyvjelzőt készítsen, bár simán el tudom képzelni, hogy lazán odarakja nekünk a feladatot. Tőle egy könyves szobát kaptunk viszont. Nos, ez az a hely, ahol bárki el tudja képzelni fél életét, hogy itt tölti. Persze azt hozzá kell tenni, hogy ez egy tündérlak, így méreteiben nem árt a tervezővel előtte egyeztetni.

Bogdanyi

Horváth Edina, az Art of Kata festője is készült erre az alkalomra. Kicsit megfordítva a dolgot, de szuper ötletesen megoldotta. Készített egy szakácskönyvhöz paverpol technikával könyvborítót. Még szép, hogy a tésztától kezdve minden, ami ragasztható a konyhában és lefújva dekoratív lehet, felkerült erre a szépségre. De hogy ő se maradjon ki ebből a kihívásból, hogy könyvjelző is készüljön, így roppant egyszerűen, egy csipkeszalagot vágott le. Tökéletes megoldás egy egyébként is különleges könyv előlapjához.

Edina1

Kamarás Evelin bődületesen éles látással, és hihetetlenül türelmes ujjakkal rendelkezik. Alkotásait elképzelhetetlen miniatűr aprólékossággal dolgozza ki. Remélem, a fotókon is látszik, hogy ezeknek a könyvjelzőknek minden egyes tizedmillimétere tökéletesen lett kidolgozva, megfestve, megformázva.

Evelin

Fekécs Heni, a Filcvarázs alkotója bevallása szerint most nem abban az időszakban van, mikor felnőtteknek szóló könyvek is kerülnének a keze ügyébe, így mivel rendszeresen gyermekének olvas fel meséket, más sem juthatott eszébe, mint gyermek könyvjelzők készítése. De azért figyeltek, hogy lazán two in one-ban nyomja a csajszi, hisz ezek nemcsak könyvjelzők, hanem még karkötőnek is lehet őket használni. Hm.

Heni

Pollák Zsuzsa és Erzsi, a HéVIPart tulajdonosai, alkotói gyönyörűséges romantikus darabot hoztak műgyantába zárt virágok formájában. Ja, és ha egy esti olvasás alatt hirtelen jön egy meghívás randira, semmi pánik, azonnal a nyakadba kaphatod a könyvjelződet, mely láncként is funkcionál. Nos, van még kérdés a kreativitásról? :)

Hevipart

Kerekesné Papp Éva, a KreatEva Lak-Ász alkotója paverpol technikával készített könyvjelzőket, de látni lehet, hogy az alkotók nem ragadnak le egyetlen funkcionál, így ezek a könyvjelzők akár zsebkendő tartónak is használhatóak, hisz egy romantikus regény olvasása közben simán elbőgheti magát az ember, vagy éppen a jegyzeteléshez használatos tollat jobb, ha biztos helyre teszi, ne kelljen keresgélni. És hova máshova, mint rá a könyvjelzőre :)

Kerekesne

Kovács Ági egy szép magyaros címert hozott nekünk gyöngyszövéssel, hisz ezzel is nagyon sok ajándékba adott könyv mellé örömet tud szerezni az ajándékozó.

Kovacs Agi

Kriston-Bordi Zsuzsanna, a KBZs Quilling alkotója elképesztő csavargatásokkal teszi díszessé a könyvjelzőt. Akár erre a célra legyártott kemény kartonból kivágott anyagra dolgozik, akár egy nagy méretű gémkapocsra, csodálatos kompozíciókat tud létrehozni. És naná, hogy már Karácsony szellemében is gondolkozik :)

thumb Kriston

Lovas Magdolna megfestette a saját ötleteit. Az egyik könyvjelzőjén egy absztrakt mintát hozott nekünk, a másikon pedig a romantikát kedvelőknek kedvezett egy virágos díszítéssel.

thumb Magdolna

Steidlné Csapó Mária, a Mary ékszer alkotója teker, csavar, aggat, és csak ötletel és ötletel. Megtekert drótjainak megszámlálhatatlan tárháza van, hogy hányféle formát is lehet kihozni erre a megoldásra. A legnagyszerűbb benne, hogy ezzel teljesen személyre szabott formákat is lehet alkotni, ajándékozni. A másik megoldásánál pedig gyönyörű esztétikummal felszerelt könyvjelző végeket hozott.

thumb Maria

Varga Orsi, a BorsóBarkács alkotója szintén nagyon szépen összeválogatott picinyke alkotó elemekből álmodta meg a könyvjelzőt. Akár férfiaknak, vagy nőknek szánunk ajándékba, az ötletek tárháza kifogyhatatlan.

thumb Orsi

Sípos Erika, az Orchideamania and SEra DSGN tulajdonosa az „újrahasznosítás” jegyében alkotott. Vagyis nem egészen, viszont abból a szempontból igen, hogy amikből nem lettek ékszerek, azokat most boldogan felhasználta könyvjelzőként, hisz elmondása szerint, egy régen dédelgetett álmát valósíthatta meg ezzel a feladattal.

thumb Sipos

Kiss Rita, a Ritus Art Paverpol alkotója ismét többféle technikát mutat be nekünk: paverpol, dekopázs, varrogatás. Alapként hol spatulát, hol egy szalagot használ, amit feldekorál ízléses könyvjelzőnek.

thumb Rita

Tóthné Ildikó, az Alita Kreatív műhely alkotójával kezdtük és vele is fogjuk befejezni a könyvjelző ötletelést. Hogy miért hagytam a végére? Mert majd elolvadtam, mikor megláttam a transzfer technikával felrakott szöveget: a csapatunk neve áll rajta :) Ok, lehet érzelgősnek hívni, de az ilyen dolgok totál boldoggá tesznek engem :)

thumb Toth Ildi

 

Szóval nincs más hátra, eriggy olvasni :)

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, és kiváncsi vagy további DIY ötletekre, kövesd facebook oldalunkat.