Google, Facebook, Iphone vs. bakelitlemez, erőből írógép, bicikli, avagy „A 40 az új 20” filmes élményem
Google, Facebook, Iphone vs. bakelitlemez, erőből írógép, bicikli, avagy „A 40 az új 20”

Ha nevetségessé teszed néha magad, hogy nem vagy hajlandó szembesülni életkoroddal, vagy ismersz olyat, aki nevetségessé teszi magát blablabla...na, szóval, a lényeg: 

 

.... a film rövid sztorija: adva van egy negyvenes gyermektelen házaspár, akik megismerkednek egy húszas éveikben járó párral. A negyveneseket megbolondítja az internet, a technikai vívmányok használata, amitől ultramodernnek érzik magukat.

A fiatal házaspár viszont mechanikus írógépet használ, bakelitlemezen hallgat zenét, és nem modern járgányokon, hanem biciklire pattanva közlekednek a városban. 

Vajon melyik lesz a másikra hatással?

A negyvenes pasas (Ben Stiller) nem mondható éppen sikeresnek egy tíz éven át még mindig forgatott dokumentumfilmmel a háta mögött, még akkor sem, ha feleségének (Naomi Watts) apja is a filmes szakma nagy nevei között szerepel. A húszas pasi (Adam Driver) feleségének (Amanda Seyfried) kapcsolatait is kihasználva, pár apró csellel rögvest élmezőnybe kerül ötletével, melyért őrjöngenek a producerek.

Eleinte úgy tűnik, hogy ennek a két generációnak az összehasonlítása lesz a sztori. 

A negyvenes pár rettegve attól, hogy lemaradnak a kor követésében, hogyha már gyerekük nincsen, amit  pedig elvárnának tőlük a barátjaik, így még kiközösítés is jár érte, akkor legalább éljenek úgy, mint a mai fiatalok.

Kezdetben azt lessük, hogy alázza le a modern találmányokat a két fiatal, majd rá kell jönnünk, hogy ezt a korosztályt inkább egy senkire tekintettel nem lévő, mindenkin átgázoló nemzedéknek jellemzik.

Aztán igyekszünk megértőek lenni a negyvenesekkel, akik a korosztályuk mellett sem érzik igazán jól magukat, mert túl öregek hozzájuk, a fiatalok közt pedig bénán és szánalmasan lazának akarnak hatni.

Aztán persze a film végére mindenki megtalálja saját ruháját, ami végre illik hozzá, a hazug leplek lehullanak, és boldogan - vagy valahogy - élnek míg el nem jön a vége felirat.

 

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kérjük, oszd meg és kövesd facebook oldalunkat!