A jövő kezdete - avagy a "jónak lenni jó" valóság vagy becsapás?
A jövő kezdete - avagy a "jónak lenni jó" valóság vagy becsapás?

Az alap ötlet zseniális. A megvalósítás realisztikus. A végkifejlet...hát nem tudtam, hogy ez egy zsebkendős sztori lesz.

Trevor (Haley Joel Osment) iskolájába egy új tanár érkezik (Kevin Spacey). Az első órán egy addig szokatlan feladatot ad a diákoknak: váltsák meg a világot.

Trevor áll elő egy zseniális ötlettel, melyet a könyv és film megjelenése óta már számos helyen igyekeztek a valóságban is realizálni: mindenki tegyen három emberrel jó dolgot. Ez a három ember szintén adja tovább a stafétát másik embernek. És mint egy piramis játék, mindenki emelje a csapat létszámát.

Hogy sikerül-e, lehet-e megmenteni valakit, aki nem kérte?

Trevor zsinórban ütközik bele megdöbbentő visszautasításokba, hamisságba, kegyetlenségbe. Anyja (Helen Hunt) sem igazán értékeli választásait a jó cselekedetekre, főként, mikor egy hajléktalant is beköltöztet hozzájuk.

De a történet, ha egyszer elindul, képtelen megállni, így a végére a jó dolgok, igen erős fordulatokat használva a filmben, megvalósulnak, és továbbgördülnek.

És miért zsebkendős a sztori mégis? Mert a történet végén nem tudod eldönteni, mi a francért tanították nekünk azt, hogy a jó mindig elnyeri méltó jutalmát. Lehet, hogy igen, de lehet, hogy időnként áldozat is kell.

 

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kövesd facebook oldalunkat.