Bekukkolhatok? (első rész) - avagy hol alkotnak és hogyan tárolnak a kézművesek
Bekukkolhatok? (első rész) - avagy hol alkotnak és hogyan tárolnak a kézművesek

Nulla bevezető nélkül akkor nézzük meg, hol készülnek a kis csapat által alkotott csodák, melyekről már rengeteg cikk szólt 

Szabó Anna, az Anna Handmade kötős alkotója, mikor megkérdeztem, hogy ki hol alkot, mutassuk meg a kis műhelyünket, alkotó sarkunkat, Anna csak ennyit mondott: én ott kötök, ahol éppen vagyok :) Ha szép idő van, akkor Anna kiköltözik a teraszra a hintaágyba és ott alkotja meg a csodáit, ha már hidegebbre fordul az idő, akkor irány a kis kézimunkasarok. 

És hogy hol tárolja a rengeteg fonalat? Ahol éppen helye van :) Szekrény teteje, fonott tároló dobozok, és minden olyan elképzelhető helyen, ahova még egy indurka-pindurka gombolyag befér. 

Anna

De ugye az ember nem fejből köt, így Anna rendszeresített egy gyűrűs mappát a mintáknak, illetve gyűjti a kötős újságokat több tíz évre visszamenőleg, ami bár a pincében van, de hát ugye tudjuk: ott van és kész, és totál jó tudni, hogy van, még akkor is, ha sosem lesznek elővéve (hú, de ismerős ez nekem :) )

Sípos Erika, az Orchideamania and SEra DSGN tulajdonosa nem egyedül alkot. Ok, hogy munkáit maga készíti el, de alkotószobájában mindig vele vannak hűséges társai. Igen, igen, azok a rendkívül intenzíven pihenő kutyusok mind kibéreltek egy helyet Erikánál, ahonnan egy tapodtat sem tesznek, míg készülnek a csoda gyöngyök. Látjátok ezt a brutál rendezettséget? Kemény! De hát mennyivel könnyebb így dolgozni, hogy mindig tudja az ember, hogy amit keres, azért hova kell nyúlnia.

thumb Erika

Kamarás Evelinről hamarosan többet hallhattok. Olyan kicsinyke méretű durván kidolgozott ékszereket készít, amit én még nagyítóval sem lennék képes összehozni. Ha jobban belegondolok, elég lenne neki néhány gyufás doboz a tárolásra :) Ok, nem, béna poén volt. Nos, Evelin nemcsak az alkotásban kreatív, hanem a tárolást is okosan megoldotta. Hungarocellből vágott ki formákat, és abból készített egy polcot az anyagainak. Rend, fegyelem, katonás sorrend. És szuperszónikus csodák :)

thumb Evelin

Sándor-Molnár Helga, a Simple.Mood.Hobby alkotója egyelőre küzd a gyermekével, hogy ki nyeri a csatát a szobában :) Helga imád gyűjtögetni, mint a legtöbb alkotó: jó lesz még valamire, ki ne dobjuk, mert lehet, pont ez hiányzik majd a következő munkámhoz. És így ahová csak néz, mindenhol kincses dobozok vannak elrejtve a lakás különféle pontjain. Helga szerint, mikor túl nagy a rend, azt jelenti, hogy kihalt az alkotási vágy, valami nincs rendben az ember lelkében. Viszont ahogy felzendül a jókedv, brutális nagy kuplerájt képes csinálni az ilyen-olyan anyagdarabkákkal. De ez kit érdekel, ha az ember éppen boldog :)

thumb Helga

Fekécs Heni, a Filcvarázs alkotója vigyáz arra, hogy a nagy megrendelési dömpingben ne az vegye el az idejét, hogy keresgélnie kell egy-egy gombot, kapcsot, szalagot. Minden a helyén legyen, és akkor sokkal könnyebb és gyorsabb lesz a munkafolyamat, ha csak felnyúl érte a megszokott helyre.

thumb Heni

Kerekesné Papp Éva, a KreatEva Lak-Ász alkotója szintén azok közé tartozik, akiknek az ember, ha szétnéz a műhelyében, akkor doboz hegyeket lát. De bármelyikre is rámutatnánk, Éva egy szempillantás alatt megmondaná, mit rejt benne. Pedig annyira egyformának tűnnek egyes dobozok nekünk :)

thumb Kerekesne

Kriston-Bordi Zsuzsanna, a KBZs Quilling alkotója egyetlen polcra tudja csodásan összehelyezni és rendben tárolni azokat a dolgokat, melyek mindig és azonnal kellenek. Zsuzsa az újrahasznosítás jegyében szintén maga készítette el ezt a tároló helyet. Persze azért nemcsak ennyiből áll a készlete. De jobb, ha nem látjuk, és irigykedünk, hogy mennyi kincset őriz is a nőci a quilling technikával elkészített darabjaihoz :)

thumb Kriston

Steidlné Csapó Mária, a Mary ékszer alkotója egészen beleillesztette otthonába az ékszereit. A gyönyörű porcelán készletei között eszméletlen jól mutatnak az eladósorban lévő ékek. Persze azért ezeket el kell készíteni, így egy rekeszes tárolóban tartja a nyersanyagokat hozzá. A karkötőinek pedig szintén maga tákolt egy nagyon ötletes tároló alkalmatosságot.

thumb Maria

A következő fotón te is körfűrészt és fúrógépet látsz? Pedig ez egy nőcinek az egyik alkotóhelye. Varga Orsi, a BorsóBarkács alkotója saját maga fűrészeli a lakásdekorációihoz a darabokat. És bár férjével osztozik ezen a területen, de el tudom képzelni, hogy mikor elkapja a hév, hogy neki éppen szárnyakat adott a kreativitás, milyen tekintettel vár a sorára, hogy végre ő álljon a munkapad mögött, és ne a férje :) Az anyagokat az alkotáshoz nagyon pedánsan ő is dobozokban tárolja, és szintén első blikkre meg tudja mondani, hogy miben mit találunk. És még szép, hogy a Violettás doboz tartalma sem lehet más, mint festékek, festékek, és azt hiszem, további festékek.

thumb Orsi

Kökény Patrícia, a PatriciaK Design alkotója több helyen dolgozik. Mivel maga önti ki a betonformákat is, ezért azt nem viheti be a házba, így egy külön helyen készülnek ezek, míg a díszítésüket szintén máshol fejezi be. És közben tervez, és rajzol, és önt és fest… :)

thumb Pat

Szász Tamás, a Strong Paramedic Paracord alkotója férfi lévén kapásból bevallotta, hogy kemény csatákat vív a rend megtartásával. De hősiesen fogta és készített nekünk fotót egy „háborús” övezetről és egy nyugalmi helyzetről is. Totál pasis egy zűrzavar :)

thumb Szasz

Nos, hát innen érkeznek azok a csodák, melyekről számtalanszor írtunk már. Imádom látni, hol készülnek az alkotások...hamarosan jövünk a következő résszel, ahol festőművészek műtermeit mutatjuk be.

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kövesd facebook oldalunkat.