Őszi kopogtatók - avagy hagyd az ajtón kívül az ősz terméseit a DIY jegyében
Őszi kopogtatók - avagy hagyd az ajtón kívül az ősz terméseit a DIY jegyében

Az ősznek egyetlen mákja van: a színei. Valahogy sosem sikerült megszeretnem azt a váltást, amivel újra elő kell venni a hűvösebb időkre a ruhákat, amikor már nehezebb rábeszélni magunkat egy kinti programra.

Viszont a színek mindenért kárpótolnak. Ezen felül pedig annyi maradandó termést ad a világnak, amelyek hosszú idő után is csodásan mutatnak egy-egy kompozícióban. Na, most, hogy megírtam az ősz védőbeszédét, jöjjön egy kis válogatás kopogtatókból, melyek igazolják fenti gondolataim.

Sándor-Molnár Helga, a Simple.Mood.Hobby alkotója maradék fonalakat használt fel, melyek színeiben tökéletesen visszahozzák a lehulló, vörösen és sárgán pompázó levelek árnyalatait. (Ha esetleg kicsit úgy érzitek, hogy negédesen beszélek, akkor azt tudjátok be annak, hogy ezekkel a szövegeimmel tényleg megbocsátok az ősznek, amiért kabátot ad rám.) Szóval visszatérve Helga munkájára, diófa és szederlevelet tűzött a kopogtatóra, mely azért remek megoldás, mivel így a gyerekek is részesei lehetnek egy-egy DIY tárgy elkészítésének a gyűjtögetés besegítésével.

Helga

Fekécs Heni, a Filcvarázs alkotójának munkáit kétfelé szedtem. Az egyik kollázsban a hagyományos, kör alakú kopogtatók vannak, melyeket a maga szokásos filccsodáival és a természetben gyűjtött termésekkel díszített fel - még szép, hogy bagoly is bejátszik az őszi varázslatba :)

thumb Heni

A másik kollázson pedig különféle formájú alapokon hozta vissza nekünk az ősz meleg színeit.

thumb Heni 2

Nyíri Ilona, az Otthonmelengető alkotója a szokásos csodás juta anyagból készítette el a kopogtatókat vagy azok alapjait. Hihetetlenül kellemes ránézni ezekre az emberközeli anyagokra.

thumb Ilona

Lovas Magdolna a természetben szedett terméseket tette emlékezetessé egy kopogtatón.

thumb Lovas

Kiss Rita, a Ritus Art Paverpol alkotója paverpol technikával készített a kopogtatóinak alapot, míg a falapokat pedig decoupage technikával díszítette fel az ősz jegyeit visszahozva.

thumb Rita

Tóthné Ildikó, az Alita Kreatív műhely alkotója pedig végül, de egyértelműen nem utolsósorban egy gyönyörű, visszafogott színvilágú kompozíciót képzelt el őszi ajtódísznek.

thumb Tothne Ildi Alita

 

Kellemes alkotást kívánok a saját kopogtatód elkészítéséhez :)

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, további ötletekért kövesd facebook oldalunkat.