Akiknek az alkotás több, mint egy hobbi
Akiknek az alkotás több, mint egy hobbi

Csapatunk több tajga vállalkozás szinten űzi az alkotóművészetet.

Ők mondanak most arról egy pár gondolatot, mi motivája őket, milyen belső lelki hangulat ad inspirációt, hogy ezen a pályán maradjanak.

Steidlné Csapó Mária, a Mary ékszer alkotója:  Alkotni nálam létszükséglet, kell akár a levegő az élethez. Nélküle fél ember vagyok. Mindig is készítek valamit, már gyerek korom óta. Rengeteg technikát kipróbáltam, de 3 éve a fő profilom az ékszerezés. Imádom az alkotás folyamatát az elejétől a végéig. Szeretem látni, hogy imádják viselni őket az emberek és sok visszajelzést kapok, hogy milyen becsben tartják őket. Mély repülés- néha van, de akkor előszedem a kedvenc köveim és perceken belül indul a téma, miből mit lehet varázsolni.

1500960932467

Henrietta Fekécs, a Filcvarázs alkotója: A filcanyagok iránti szerelem mára szenvedelyemmé vált, és boldoggá tesz, hogy egy kis "varázslattal" megszépíthetem a mindennapjaikat az embereknek!

archivetempIMG 20170521 145643

Ilona Nyíri, az Otthonmelengető alkotója: Nagyon jól érzem magam alkotás közben, felmelegszik a lelkem - ezt a melegséget szeretném továbbadni az otthonotokba!

26648046 1320779921360545 1941712066 n

Anna Szabó, az Anna Handmade alkotója:  Imádok kötni, imádom a fonalakat, -szeretem ahogy a kezem között átalakulnak. Sok-sok fajta fonalat kipróbáltam már, de mindig izgat a következő, hogy vajon mi szeretne lenni? Örülök, amikor mások is észreveszik, olyan darabok készülnek, ahol harmóniában van a szín, a fonal, a minta és a fazon is.

IMG 20170830 082458

Varga Orsi, a BorsóBarkács alkotója: Az alkotás teljesen kikapcsol, feltőlt boldogsággal. Élvezem minden percét és csodás érzés, hogy mások otthonába, életébe is be tudok csempészni egy kis boldogságot a termékeimmel!

medvls kepem

Udvardy Krisztina, a Cream Design alkotója: Mindig is kerestem azt a dolgot, amiben kifejezhetem a gondolataimat, érzéseimet, szavak nélkül is önmagamat adhatom. Amikor megtaláltam a Vintage világát teljesen beleszerettem, magával ragadott. Ha rossz kedvem van, vagy fáradt vagyok, az alkotás teljesen kikapcsol és új lendületet ad. Minden egyes darab nekem is meglepetés, mert soha nem tudom biztosan, milyen lesz, amikor elkészül. A szívem, lelkem egy darabját adom vele, mikor gazdára talàlnak az általam elkészített tárgyak.

f20180305 190414

Horváth Edina, az Art Of Kata alkotója: Édesanyám emlékére kezdtem el festeni, alkotni. Egy ideje pedig már lélegezni sem tudok nélküle. Amikor kilépünk az utcára, számos gyönyörűség van előttünk, fák, virágok, épületek, pillanatok, érzések. Ha számomra kedves emberrel beszélgetek vagy időt töltök, ezeknek a külső tényezőknek a hatására máris kialakul egy érzés, egy kép, egy hangulat. Festményeimmel ezeket a pillanatokat szeretném kiemelni és megörökíteni a világnak, az embereknek, a boldogságra vágyóknak.

 20180107 135930

Evelin Kamarás, a KEMM Páratlan Műhely alkotója: Mondhatnám aztmhogy a művészet szeretete miatt, de nem lenne teljesen igaz. Inkább úgy fogalmaznám meg, hogy a művészet által kínált kihívások, saját határait feszegetése az, ami miatt imádok alkotni. A kisérletézés, a fejlődés, egy-egy alkotás által haladni a tudás és precizitás felé. Én alapjáraton nem vagyok elégedett soha a munkámmal, mindig önmagam legnagyobb kritikusa vagyok, de ez segít, hogy fejlődjek és ne rekedjek meg egy bizonyos szinten.

DSC 0004 9

Zsófia Ladányi, a Sofiore üvegfestés alkotója:  Nekem a munkám egyben a hobbimmá is vált...annyi minden volt, amit otthon meg szerettem volna valósítani, ki akartam próbálni. A megrendelők által sok új dologhoz kellett terveket készítenem, kihívás volt minden pillanata. Oda vagyok a színekért, a csillogós festékek a gyengéim, a szívemnek, szememnek örömöt okoznak. Jó üvegfestőnek lenni!

 Zsofi

Éva Kerekesné, a KerekesEva Style alkotója: Amikor egy kagylóval díszített tárgyat készítek, újra átélem a nyaralás életérzését, segít frissen tartani a kellemes emlékeket, és ezeket az érzéseket szeretném továbbadni. Amikor egy régi csipkét felhasználok egy mai alkotáshoz, akkor a múlt értékeit a jelen otthonaiba illesztem. Amikor mosolyt csalok az emberek arcára egy személyes utalásokkal díszített üveggel, akkor máris szebbé tettem a napjukat.

 12

Tímea Szalmásné, a Paverpol Kisvárda alkotója:  Számomra az alkotás maga az ÉLET. Létrehozni valamit, ami boldogsággal tölt el, beleadni mindent, amit a szív és lélek diktál. Keresni és megmutatni a harmóniát, a szépséget, majd továbbadni az embereknek kész alkotás formájában. A textilszobrászat számomra a HÁLA kifejező eszköze, mely tökéletesen közvetít lélektől lélekig.

Timea2

És, hogy én, Lami, festőként és íróként mit szeretek az alkotásban? Színekkel és szavakkal tudom átadni azt a lelkesedést, mely az életigenlést jelenti. Úgy tudok kommunikálni emberekkel, és szebb életet adni, jobb életlehetőségeket megmutatni, hogy mikor megnézik egy festményem, elolvassák soraim, már maguk gondolják tovább saját formába öntve, hogy tovább, hogyan jobban tovább. Hatalmas felelőssége a művészélet, hisz mi alkotók segítjük hozzá az embereket, hogy egy szép világban érezzék otthon és elégedettnek, boldognak, sikeresnek magukat.

f20180320 123129

Szerző: Lami

Kérlek, kövesd facebook oldalunkat is, hogy együtt tegyük szebbé a világot :)