Vintage hangulatú hungarocell gömbök - lépésről lépésre
Vintage hangulatú hungarocell gömbök - lépésről lépésre

A romantikus hangulat kedvelői örömmel veszik ezt a cikket, melyben lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan lehet dekupázsolni, repeszteni egy hungarocell gömböt, hogy utána az otthon bármely szegletében csodás hangulatot teremtsünk vele.

Teljesen más egy egyenes felületet kezelni, mint egy gömbformát, ezért megkértem az Alita Kreatív Műhely alkotóját, legyen végig segítségemre a tavaszi dekorációm elkészítésében.

Első körben érdemes lecsiszolni egy kicsit, hogy a kiálló göröngyökben ne akadjon meg a szalvéta. Persze mindezt finoman, mielőtt lebontod az egész hungarocell golyót :)

1

Ha viszonylag sima a felület, helyezd rá egy saslik pálcára, vagy fogpiszkálóra és először alapozóval, utána akrilfestékre a kívánt színnel fesd le. Mi fehérrel dolgoztunk rajta, mivel a rózsás szalvétához ez a háttér illett.

2

Amíg szárad a festék, fogj egy ecsetet, amit nagyon enyhén vizezzél be, és mint egy kontúr, kend be a minta körül a felületet. Ezzel sokkal szebben tudod utána majd letépni a mintát, aminek segítségével nem fog látszódni, hol volt a tépés.

3

Mit szólsz?! Már így csokorban is eszméletlen jól mutatnak. Számold úgy, hogy gömbönként két darab mintát tépjél fel. Persze, ha nagyobb felületre dolgozol, akkor egyértelműen többet.

4

Ezután, ha tényleg megszáradt már a festék, jöhet a dekupázsolás. Mérd fel, hova szeretnéd ragasztani a mintádat, kend be ott a gömb felületét, és középről haladva helyezd fel. Ha feltetted, akkor a felületét is kend le kifelé irányuló mozdulatokkal a minta közepéből indulva. Ja, és vékonyan, egyébként nem a repesztéstől lesz antik hatása, hanem a megszáradt ragasztótól és a minta meggyűrődésétől (hm.. igen, megtapasztaltam, hogy így is lehet :) :) )

5

Ha megszáradt, jöhet a finomvonalas repesztés. Először az 1-es fázissal vékonyan kend be. Találj már jó előre valami elfoglaltságot, amíg száradnak, mivel egy fél óra legalább kell hozzá, hogy a fehér anyag teljesen átlátszó legyen. Sem hajszárító, sem fűtőtest, sem napfény nem jó ennek a fázisnak a szárítására. A második fázist már vastagabban kend fel. Akár körkörös mozdulatokkal az ujjaddal kend bele, akár ecsettel vidd fel. de itt már van egy örömhír: jöhet a hajszárító is!!! Ha gondolod, hagyhatod megszáradni magától, de ha türelmetlen vagy (mint én?? :) ), segíts rá, hogy minél előbb meglásd a repedéseket.

6

Amikor teljesen megszáradt, különféle színű waxokkal, amihez csak kedved van, mi főként umbrát használtunk, emeld ki a repedéseket. Elképesztően gyönyörűek, hát nem?! A gömb két végébe helyezzél gyöngy végű gombostűt, aminek a segítségvel majd a szalagot is fel tudod tűzni.

8

Nincs mese... imádom!!!!! :)

20190328 114816

Egyedül nem lett volna türelmem elkészíteni őket, ezért kértem segítséget az Alita Kreatív Műhely alkotójától. Ha megtetszettek neked, készítsd el te is bátran otthon, vagy menj el egy workshopra Ildihez, aki végig vezetni fogja minden mozdulatodat.

További ötletekért kövesd az alábbi oldalainkat: facebook oldalunk, youtube csatornánkat és Pinterest tábláinkat.