Képkeretből tükör - avagy egy DIY alkotás, ahol még dédanyám is visszatekint
Képkeretből tükör - avagy egy DIY alkotás, amiben még dédanyám is visszatekint

Amikor beleszeretsz egy képkeretbe, de mire hazaviszed, már az úton kezded azt érezni, hogy ez a darab hisz a lélekvándorlásban, és üvöltve könyörög azért, hogy új életében tükör lehessen. Hát én így jártam. Meghallottam szegény darabnak a kiáltását.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez a DIY projektem teljesen úgy sikerült, ahogy a nagy könyvben meg van írva.

A lényeg, hogy használni fogom, még akkor is, ha olyan érzésem van vele kapcsolatban, mintha már dédi is belenézett volna anno. Na, ezt meg fogod érteni a végére, hogy miért is mondtam.

Nos, végignéztem jól nevelt módjára videókat, ahogy ilyenkor szokás. Spray fúj, másik spray fúj, festék ken és kész. Ennyi!!

Csodás kezű emberek vannak ebben a DIY világban, így eszemben sincs arról álmodozni, hogy trónfosztást hajthatnék végre valaha is. Viszont látva a munkáikat, valamiért mindig ott motoszkál az emberben, hogy ez ultra könnyű, menjünk neki bátran.

Nos, gyerekkel elkezdtük fújni a Pentart által forgalomba hozott tükör effektet a szépen letisztított üveglapra. Minden csodás volt, egészen addig a pillanatig, míg rá nem jöttünk, hogy lehet, meg kéne nézni, hogy mekkora felületre is elegendő ez az anyag, mert lehet, a mi álló tükrünknek ez brutál kevés lesz.

f20171028 140829 1

Amikor már kezdett kifogyni az üvegből a folyadék, okos módon felállítottuk a keretet, hisz így legalább a spray is állítva lesz, nem fektetve, és tuti jön még belőle. Na ja. Tényleg így történt. De az anyag pedig nem igazán díjazta ezt a mozdulatunkat az üveg felületen, így elkezdett megfolyni.

És ebben a pillanatban olyan lett, mint nagyanyám egy örökölt darabja valamelyik felmenőjétől. A sima tükör helyett kaptunk egy ódon felszínt. Szóval ha eddig nem tudtad volna, hogyan kell nemcsak a keretet megöregbíteni, hanem a tükör részét is, akkor máris nem éltem hiába :)

Nem volt mit tenni, ilyen maradt. De igazából nem bántam meg, mert ettől tényleg olyan hatása van, mintha legalább ükükanyám nézegette volna már magát benne az esküvője előtt.

thumb f20171102 120049

Persze végigmentünk az összes folyamaton. Lefújtuk Pentart védőlakkal, és végül matt fekete festékkel kentük be a teljes száradás után.

Aztán jött a keret. Első körben ez is átment a zsírtalanítási fázison, majd krétafestékkel a második réteget már úgy vittem fel, hogy egy körecsetet használva csak ütögettem a felületet, hogy ezzel majd a wax réteg felvitelénél a görcsörtök kapjanak színt, ne az egész keret.

Mikor megszáradt teljesen, jöhetett a stencilezés, amit két színnel készítettem: arannyal és antikrézzel váltogatva.

thumb f20171029 142111

Az eredmény? Mint látszik a képeken, a tükör tükröz. Hát nem ez volt a cél? :)

thumb f20171102 120102 masolata

 

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kövesd facebook oldalunkat.