Látványos ajándékötletek akrilpasztával és akrilhabbal a Marabutól (videóval)
Látványos ajándékötletek akrilpasztával és akrilhabbal a Marabutól (videóval)

Az emberek totál be tudnak ijedni – én is, naná –, ha meglátnak egy új technikát, meglesnek egy pár videót, majd elképzelik, hogy nekik kell elkészíteni. Már látják maguk előtt a nevüket a szégyentáblán, hogy a bemutatók szerint oly semmilyennek tűnő anyagokkal ők voltak azok, akik képtelenek voltak szépet, ügyeset, mutogathatót alkotni.

Nos, ezt a szöveget veheted úgy, mint egy önvallomást tőlem, hisz nem egyszer futottam bele abba a szituba, hogy azt gondoltam, csípőből nyomom majd a jobbnál jobb alkotásokat. És a vége? Ciki cikkek sorozata.

Most viszont van egy jó hírem. Egy olyan anyagot szeretnék bemutatni, amivel akárhogy is szeretnéd, nem fogod tudni elrontani az alkotásodat. 

Ezzel az anyaggal akár egy régi megunt darabodba lehelhetsz életet, vagy gondolkozhatsz ajándékozáson is, nem fog a fiók mélyére kerülni a munkád senkinél.

Ez az anyag pedig nem más mint a címben említett akrilhab és paszta a Marabutól a Pannoncolor forgalmazásában.

Ha rózsaszín, akkor engem máris elvarázsolt:) Szerintem sosem lehet kinőni ennek az imádatából, így készítettem egy virágos kompozíciót akrilhabbal, melybe kétféle színt is kevertem, illetve az alapra egy szürkés árnyalatot vittem fel, amit laza konyhatündér módjára, villával formáztam meg. És tadam!!

rozsaszin kep

Szeretem a régi tárgyakat, de az még inkább vonz, hogy olyan dolgokkal vegyem körbe magam, mely csak és kizárólag nekem van :) Így fogtam és egy krétafestékkel már előtte lealapozott keretemet, aminek egyébként is eszméletlen jó formája volt, feldobtam ezzel az akrilhabbal, de most már a fehér színt választottam.

keret

Mielőtt továbbmennék, elmondanám, hogy vannak színezett akrilhabok, de a Marabunak létezik egy akrilpasztája is, melybe bármilyen vizes bázisú festéket belekeverhetsz. Így ha nem kapható a saját kedvenc színed, akár ki is keverhetsz magadnak egyet, vagy márványosan beleillesztheted a pasztába.

A következő képemnek az alapját először aranybarna színű spray-vel lefújtam, majd azon nyomban átmentem rajta szintén a Marabu neve alatt futó barokk hengerrel, ezzel adva egy érdekes hátteret a képnek.

barnas kep

Utána pedig jöhetett a játék ezerrel :) Nézd meg a videót, és hidd el, ha könnyűnek látszik, akkor az is, bátran belevághatsz :)

Ezzel a technikával rengeteg fajta alkotást hozhatsz létre, a romantikus képektől kezdve, egészen egy elvetemült mixed média hatású képig bezárólag. A technika adja magát, te csak engedd, hogy vezessen, és fantáziálj ezerrel. 

Amit fontos tudni róla: nem szárad hamar, viszont mikor már megkeményedik, lemoshatatlan. Ez azért jó, mert nem kell vele gyorsan dolgozni, kapkodva, viszont utána attól sem kell félned, hogy egy idő után leesik a kialakított felületről. 

Kicsit grízes a textúrája, így már magában is különleges felületet tud létrehozni, főként, ha egy stencilen keresztül alakítasz ki vele egy felületet, szinte olyan, mintha kőhatású pasztát használtál volna.

A pasztát festőkéssel vagy akár egy gyógyszertári spatulával tudod felvenni. Vízzel azonnal mosd el használat után (ok, a faspatulát akár likvidálhatod is :) ), mert egyébként mehet a kukába az eszközöd.

Na, és mit tegyél, ha maradt még festéked, amivel már nem tudod, mit kezdjél? Nos, fussál neki egy gagyi műanyagcserépnek, maszatold el a különféle színű spray-vel felvitt felületeket, majd stencillel varázsolj egy mintát rá...még szép, hogy akrilhabbal.

cserep

Vagy akár légy bátor, és az idei kopogtatódat fekete-ezüst színben valósítsd meg, melyet egy régi koszorú fekete spray-vel való lefújásával, némi csipkével és gondosan előkészített, kifertőtlenített, majd ezüst spray-vel lefújt tobozokkal valósíthatsz meg.

koszoru

Mondtam én, hogy egyszerű, de mégis látványos, ugye?! :)

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kövesd facebook oldalunkat a további ötletekért!