Hogyan készíts egy fázisú repesztést könnyedén és mutatósan?
Hogyan készíts egy fázisú repesztést könnyedén és mutatósan?

Mivel én már lassan belevesztem ezekbe a repesztési eljárásokba, ezért örömmel vettem, hogy van egy olyan technika, amivel eszméletlen jó hatást lehet elérni.

Az egy fázisú repesztéssel amolyan lepergető hatást lehet kiváltani a felületen. Nem szabályos vonalakban fog repedni a festék, hanem a tökéletes régies, megkopott hatást lehet vele elérni.

Menjünk neki lépésről lépésre, hogy Neked is sikered legyen benne, hisz van egy trükk, ami nélkül nem biztos, hogy eredményes leszel, viszont jófejként, elárulom Neked a titkot :)

Nos, először is íme a sima, null kinézettel rendelkező fényképkeret. Tudjátok, szokásos hadművelet: portalanítás, zsírtalanítás blablabla.

 20180127 140627

A keretet először lealapoztam, hogy tuti megmaradjon rajta az akril festék, és ne azért adjon repedező hatást, mert lepereg róla az első portalanítást után :) Majd fogtam egy sötét árnyalatot, ami nálam favoritként az óarany, és lekentem vele, aztán hagytam megszáradni. Ez a rész fog kivillanni a repedezés alól, ezért minél sötétebb színt keressél.

20180127 142749

 Mint láthatod ezen a következő fotón, ez már csillog-villog. Nos, ez nem effekt, hanem az egyfázisú repesztő lakk réteg, amit szintén száradásig hagyjál békén, hogy sikered legyen :) Ha olyan oltári türelmetlen vagy, mint én, akkor kezdd el előkészíteni a dekoráláshoz szükséges csipkéket, ragasztót, anyagokat, ollót, és amit csak elképzelsz neki.

20180127 143146

A következő fázisról már csak a kész felszínt tudom megmutatni, mivel olyan brutálisan gyorsan szárad, hogy csak videón lehetett volna megörökíteni. Nos, itt jön a trükk, amit ígértem. Ne légy spúr, ne sajnáld a festéket. Minél vékonyabban kened fel a réteget, annál kevesebb lesz a repedés, és annál inkább tuti, hogy kivágod a francba ezt a technikát. Viszont, ha keményen rápakolsz, esetemben fehér akril festéket, jó vastagon bekened vele, akkor ilyen brutális szépséggel elindul a repedés a felületen.

20180127 150731

Mint mondtam, ezek nem azok a szabályos kis négyzet alakban megrepedező részek, viszont pont azt a régies hatást lehet vele elérni, mellyel olyan lesz a keret, mintha nagymamám kamrájából kaptam volna elő. Imádom ezt a világot, ezt az otthonosság, régi szeretetre emlékeztető szépséges kivitelt.

A keretre én rózsákat tekertem szalagból, és csipkét ragasztottam a hátuljára, amire a fülbevalóimat akasztottam fel.

20180127 172658

És íme ő, a csodálatos, egyedi ízlésnek megfelelő, impozáns képkeret (túl sok szép jelzőt használtam?...hát szerintem egyértelmű, hogy miért :) )

f20180127 172649

Sok sikert az elkészítéséhez, és csodás darabokat kívánok Neked :)

Szerző:Lami

Ha tetszett a cikk, és érdekelnek a további otthon elkészíthető csodák, kövesd facebook oldalunkat, amit idekattintva találsz meg.