"Könyvklub - avagy az alkony ötven árnyalata" egy ősz hajú közönség közepén ülve
"Könyvklub - avagy az alkony ötven árnyalata" egy ősz hajú közönség közepén ülve

Hogy van-e szex hatvan éves kor felett? Egyáltalán ad-e még életjelet a libidó egy nyugdíj felé közeledő nőben?

Nos, ha az előtted ülő sorban kapásból három fehér hajú hölgyet látsz meg, tutira biztos vagy abban, nem egy másik moziterembe tévedtél, mint ahova a jegyed szól, de máris elkezdesz rettegni attól, hogy biztos élvezni fogod-e a filmet, hisz Te még jóval alatta vagy ennek a kornak.

Mi nagylányommal néztük meg, és mindketten még az érett korunkat élvezzük, így leginkább, mint a jövőre néző esettanulmány volt előtérben. Jobb tudni, mire számítsunk majd, ne riadjunk meg a különféle meglepetésektől, ha hirtelen eljön a hatodik x.

Két dolgot kaptunk: én, mint hülye romantikus, egy jelenet alatt még el is pityeredtem a meghatódottságtól, de azonkívül végig kaptuk a poénokat, ahogy az "idősödő" nők értékelik át, vagy éppen újraértékelik a nemi vágy fogalmát egy bizonyos kor eltelte után.

book club

Négy nő, négy különféle karakter és élethelyzet. Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) és Carol (Mary Steenburgen) évtizedekkel ezelőtt, ha már barátnők voltak, kitalálták, hogy hasznosan is el szeretnék tölteni a találkozókat, így havi rendszerességgel az éppen soron következő hoz egy-egy könyvet a könyvklubba.

Diane nemrégiben vált özveggyé, Vivian hallani sem akar arról, hogy együtt aludjon egy férfival, de másról simán lehet szó nála, ha meglát egy pasit, Sharon képtelen elengedni a válását, még akkor is, ha sosem szerette igazán a volt férjét, Carol 35 éve tartó házassága pedig erősen lelapult, mióta a férje nyugdíjba vonult.

Már a szereposztásból is látszik, hogy zseniális nők játszanak el egy olyan élethelyzetet, mely a tipikus példája az "amit sosem mertél megkérdezni a szexről" esetének.

Szerző: Lami