Hölgyek feketében - filmajánló
Hölgyek feketében - filmajánló

Tökéletes smink mielőtt kimennek az öltözőből a lányok az eladótérbe?

Ezzel a kezdő képpel azt éreztem, hogy vagy félre leszek vezetve és valami buja filmet nézek meg, vagy egy olyan világba visz el a film, melyben még élni is jó lenne. Tökéletes smink, frizura, mindenkin más fazonú fekete színű ruha, és egy elbűvölő, tiszta, rendezett áruház, ahol egyértelmű, hogy mosolyogva fogadják a vevőket.

A film Karácsony tájékán játszódik, így olyan megfűszerezések, mint a lépcsőn álló kórus, aki ünnepi dalt énekel a vásárlók szórakoztatására, vagy a zongorista a hallban, aki egész nap élőben játszik, mind jó érzéssel töltöttek el. Ok, most már teljesen elfolytam a negédes körítésben, de rettenetesen nem bírom a kosztümös filmeket, még attól is egy kicsit "fáztam", hogy ezt az 1959-ben játszódó darabot megnézzem, ellenben ez a film tényleg olyan kedves, lányos, lazán szórakoztató darab.

De lenyűgözött teljesen.

A nők egymáshoz viszonyulása, a migránsok elutasítása, majd elfogadása (teljesen meglepett az is, hogy tele volt Istvánnal és Jánossal a film, vagyis igen sok magyar bevándorló szerepelt).

A "ne ítélj elsőre" szinte végigjátszik a filmben. Lisa, aki Leslie, visszahúzódónak hat, de a film végére megismerjük nőies oldalát. Magda, aki a megtestesült gonoszság (nem mellesleg Julia Ormond játssza nagyszerűen) a film végére kiderül, hogy a kemény, hercegnői külső mögött mi minden rejtőzik. De azt is megtudjuk, hogy kommunikáció nélkül egy kapcsolat örökre véget szakadhat. Vagy hogy aki butuska, egyáltalán nem rossz parti, ha feleséget keres valaki. 

Szóval az elbűvölő jelmezek, díszletek mellett egy kellemes kis történet is kibontakozik folyamatában.

További filmekről idekattintva olvashatsz.

Jó szórakozást! :)

 

További ötletekért kövesd az alábbi oldalainkat és iratkozz fel havi egy hírlevelünkre a magazin főoldalán: 

facebook oldalunk, 

youtube csatornánkat 

Pinterest tábláinkat.