Divatos nevén: personal branding...de ki hogyan jutott el a névválasztásig?
Divatos nevén: personal branding...de ki hogyan jutott el a névválasztásig?

Amikor felmerül egy művészeti vállalkozás elindítása, akkor az egyik legkeményebb dió a névválasztás. A cikkben alkotók mesélik el, hogyan ugrott le (szó szerint valakinél) a falról a márkaneve.

Nyíri Ilona, Otthonmelengető alkotója:
Nem sokat törtem a fejemet. Olyan alkotásokat szerettem volna készíteni, ami az emberek legmeghittebb helyét, az otthonát teszi melegebbé, és jóleső érzéssel néznek a tőlem vásárolt termékre - ezért lettem Otthonmelengető!

Kőszegi Zsanett, a Zsand'Arts alkotója:
Mikor elkezdtem pirózni, egyik ismerősöm álmodta ezt meg nekem. Felhívott egy reggel, hogy lehetne-e a keresztanyám, mert Jean d'Arc harcos szelleme bennem is megvan, őt tűzön égették el, én tűzzel dolgozom. Jól aposztrofálható, megjegyezhető. Majd rájöttünk, hogy a férjem és az én nevem is benne rejlik ZsAnett ANDrás, s mivel nem csak égetek, portrékat készítek, festek így a művészetek is helyt áll...hát így születtem /születtünk meg...már 6 éve.

Kökény Patrícia, a PatriciaK Design alkotója:
Igaz, hogy a beton van előtérben most, de festek és ékszereket is készítek, meg más terveim is vannak, ezért célszerű volt a nevemből alakítani a márkanevet. A PatriciaK design mindezt lefedi, azonosítható a stílusommal és külföldön is jól hangzik, ha majd oda is eljutok.

aerial view 2264407 960 720

Szász Tamás, a Strong Paramedic Paracord alkotója:
Az én nevem Strong Paramedic Paracord, A Strong arra utal, hogy erős a zsinór, nem szakítható el kézzel. A Paramedic, hogy mentős vagyok, és akár életmentő is lehet a zsinór. A harmadik szó pedig a zsinór neve, paracord, vagyis ejtőernyőzsinór. Egész jó hangzásnak tűnt és nekem is tetszett így emellett döntöttem, úgy érzem jól.

Steidlné Csapó Mária, a Mary ékszer alkotója:
Nekem a nevemből jött a Mary ékszer (a Marcsi foglalt volt) viszont most már a képeim Mary néven szignózom. Sokakat megijesztett az ékszer szó. Sokkal több a megkeresés azóta, mióta nincs ott az ékszer szó.

Burainé Marika, akinek bár nincs művészeti oldala, de ötlete van, hogy mi lenne a neve:
Nekem nincs ilyen művésznevem, de ha lenne, akkor az e-mail címem lenne, mosolygosmarika, mert a munkahelyemen sok a Marika és én a természetem alapján ezt kaptam.

art 2578353 960 720

Tóthné Ildikó, az Alita Kreatív Műhely alkotója:
Nekem az Alita kreatív műhely úgy alakult, hogy két dolgot készítek, ásványékszerek és decoupage tárgyakat, ezért is volt nehéz választani, hogy mind a kettő beleférjen. Az Alita pedig a gyermekem neve visszafelé Attila, a kreatív műhely meg így már adott volt.

Szentesi Eszter, a Bármitartó modern horgolmányok alkotója simán egy képpel magyarázta el névválasztásának okát:

23376297 1669773843074618 4549754590515699965 n

Ádám Anita, a Nita ékszerei alkotója:
Nekem párom mondta mindig, hogy Nita ( levette az "A"-t az elejéről) ... ezért lett az oldalam: Nita ékszerei

Fekécs Henrietta, a Filcvarázs alkotója:
Első perctől azt éreztem, van valami varázslat a munkáimban! Akkoriban szinte csak gyermek dekorációkat készítettem!
Az anyag adott volt! Filc! Filc! Filc! Varázslatos filc!

art quote 2688966 960 720

Varga Orsi, a BorsóBarkács alkotója:
Én BorsóBarkács néven indultam útnak. Aztán BorsóBarkács Kreatív Műhely lettem. Mindig Orsó-Borsó voltam, így lettem Borsó. Mivel nagyon sokféle technikát használok, illetve van, hogy szerszámokkal dolgozom, jött a barkács szó. Idővel a nevem kiegészült a kreatív műhely szavakkal, mert igyekszem kreatív lenni és egy kis műhelyben alkotok.

Ladányi Zsófi, a Szofiore üvegfestés alkotója:
"Szofiore üvegfestés" a Zsófiból jött a Szofi, a fiore olaszul virágot jelent. Egy kis szójáték, ebből lett Szofiore. Sok dekoromon van virág és a kettő együtt számomra különlegesen hangzik...ezért Szofiore

art supplies 957576 960 720

Szabó Anna, az Anna Handmade alkotója:
Az Anna nevet mindenképp szerettem volna beletenni. Először, Anna szüleményei név jutott eszembe, de ezt elvetettem. Azt hiszem az Anna Handmade jobb, bár nem derül ki belőle, hogy mivel foglalkozom.

Sípos Erika, a Sera DSGN alkotója:
A SEra DSGN nekem elég nagy fejtörést okozott, mert valami egyszerűt és mégis olyat szerettem volna létrehozni, amiben én is és a munkám is benne van... Aztán a sok ötletelés közepette, egyik nap felnéztem a falra és, megláttam az egyik képem... Onnantól nem volt kérdéses, hogy mi lesz, a többit meg szerettem volna minél egyszerűbbé tenni, hiszen éppen elég, hogy többnyire babrás és bonyolult ékszereket készítek....

Morvai Gábor, az Alaptábor tulajdonosa:
Alaptábor.Minden egyéb utazás,túra,kirándulás,csak ez után következik.

art therapy 227585 960 720

Kerekesné Éva, a KreatEva Dekor alkotója:
Én most rövidítettem le a nevem KreatEva Lak-Ász Dekor-ról KreatEva Dekor-ra. Az előző még a lakberendezős múltammal volt összefüggésben, és túl hosszúnak és bonyolultnak is éreztem. Mivel textilszobrász technika alkalmazásával lakásdekorációs tárgyakat, ajándékokat készítek, így maradt a Dekor, A környezetemben meg gyakran hallom, hogy " Te olyan kreatív vagy"-
ezért a KreatEva. Folyamatosan töprengtem az új néven, de mikor kiötlöttem valamit, akkor arról mindig kiderült, hogy már van. Másolni senkit nem akartam. A füzetemben kb. 4 lap van tele új nevekkel. A végére simán csak lerövidítettem. Nem érzem még mindig, hogy ez a végleges.

Farkas Péter, a WolFabric alkotója:
Könyvszobor – WolFabric néven vagyok jelen a hajtogatott könyvszobraimmal. A vezetéknevem Farkas, innen jött a Wolf név. A fabrik pedig a fabrikálásból. Bár pár hete a könnyebb megjegyezhetőség érdekében simán könyvszobor néven futnak a termékeim. A másik projektem pedig a Wolflaserart lézervágott fa dekorációs és ajándéktárgyakat készítek. Laser a lézervágásból jön, az Art pedig adja magát

Heim Tankréd, a Remete Kelmék alkotója:
Az ötlet onnan jött, hogy szeretek elvonulni az erdőbe, több napra, sokszor magányosan, és régebbi korokat idéző felszereléseket, eszközöket használni, akár az erdei remeték. Mivel nem találtam az igényeimnek megfelelő ruhadarabokat, hátizsákokat, elkészítettem magamnak azokat vászonból-bőrből-gyapjúból. Aztán megtetszett a barátoknak, ismerősöknek és így tovább..

Kiss Rita, a Ritus Art Paverpol alkotója:
Ritus Art Paverpol néven vagyok jelen. Mint alkotó 1 éve, hogy a Paverpol textil szobrászattal foglalkozom így jött a név , mint Ritus, mert nagyon sokan ezt mondják. De lehet kis változás lesz, mivel nagyon sok technikával dolgozom és mindig ötvözöm ezeket, így Ritus Mix Art, amit javasoltak de ezen még gondolkodom

Lenart Laura, a LenArt Room Design alkotója:
Dekorfestéssel foglakozom főleg gyerekszobákba, LenArt room design lettem a nevem után. A név tényleg kötelez

És a személyes sztorink? Nos, Szárnyaló Kreativitás akart lenni a neve a magazinnak. De mikor egy barátunk rákérdezett, hogy megnéztük-e már url címként, akkor két napig ezen röhögtünk. Szóval szarnyalokreativitás helyett így lettünk Lami Art Magazin.

Nos, egy szó, mint száz, szabály nincsen rá, hogyan találsz a nevedre. Viszont a név kötelez. Ezért válaszd meg úgy, hogy egyediségeddel kitűnjél a hozzád hasonló kézművesektől, bármely területen alkotóktól.

 

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kövesd facebook oldalunkat a további ötletekért.