Havas táj készítése szódabikarbónából
Havas táj készítése szódabikarbónából

Megkérdeztem a kis magazinos családomat, miből lehet műhavat készíteni? Hát csakúgy záporoztak az ötletek :)

Kipróbáltam a só+hintőpor variációt, mert ehhez voltak itthon alkotóelemek. Eggyel nem számoltam, hogy most éppen nem jódozott só volt itthon, ezért sajnos kékes-szürke lett. Ha te jódozottat használsz, akkor szeretettel ajánlom ezt a lehetőséget, mert az állaga tényleg nagyon jó. Egy rész só, egy rész hintőpor, és egy pár csepp víz kell csak bele.

Jött aztán búzadara ötlet, ami szintén megvalósítható és mutatós. Volt, aki fehér macskaalmot használ erre a célra, de az egyáltalán nem volt itthon.

És jött a következő frappáns ötlet: szódabikarbóna és hajhab keveréke. Mivel úgyis a napokban szeretném elkészíteni a szódabikarbónás karácsonyi díszeket, ezért ezt már beszereztem időben.

Nos, utánanéztem, és több helyen azt javasolják, hogy egy rész hajhab, vagy akár borotvahabba tegyünk három rész szódabikarbónát. Nos, mivel az egyik egy sűrűbb anyag, a másik viszont levegős, ezért itt volt egy kis gond. Viszont tudtam, mit szeretnék elérni: olyan szép szemcsés állagot, úgyhogy addig kevertem egymáshoz ezt a két összetevőt, míg úgy nem nézett ki, mint egy frissen lehullott hóréteg :)

20191122 082030

Tettem üvegbe is, pohárat is díszítettem vele és egy fakéregre is raktam ebből az anyagból, pedig egy leveses tálnyi adagot gyúrtam csak be.

20191122 084909

Jó szórakozást kívánok hozzá :)

Egyben boldog készülődést az ünnepekig :)

További ötletekért kövesd az alábbi oldalainkat és iratkozz fel havi egy hírlevelünkre a magazin főoldalán: 

facebook oldalunk, 

youtube csatornánkat 

Pinterest tábláinkat.