Gulyás - Cene gál - Duhaj kiállítás az Agria Parkban
Gulyás - Cene gál - Duhaj kiállítás az Agria Parkban

Immár évek óta hagyománnyá vált, hogy az egri Bevásárlóközpont helyet ad a művészetnek.

Szőke István a komplexum igazgatója, nemcsak profi üzletember, de elkötelezett művészetkedvelő is, szereti, ha az intézmény falai között szól a komolyzene is, él az irodalom /Pláza-Könyvtár/, tánc-és sportbemutatók zajlanak és képzőművészeti alkotásokban is gyönyörködhetnek a látogatók.

Teleki Klári művészetpártoló aktívan és önkéntesen részt vállal az itt zajló művészeti életben. Most éppen kiállításszervezőként új helyiséget kapott, ahol folytathatja a színvonalas kiállításszervezői tevékenységét is. Az új Galéria kialakításában nagy segítséget és támogatást kapott, egyrészről a Bevásárlóközpont vezetőségétől, másrészről az Egri SZC Bornemissza Gergely Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiuma vezetőitől/Uzelmann Tamás Igazgató úrtól/, tehetséges tanulóitól.

Nagyon fontosnak tartja, hogy minél több ember, intézmény, szervezet lehetőségeikhez mérten támogassák a művészetet, segítsék a művészek bemutatkozási lehetőségét.

28166926 1818983978175166 168790378732451019 n

 Elmondása szerint: "Mai világunkban úgy kell a művészet, mint egy falat kenyér! Nagyra becsülöm, ha bármilyen támogatást kapok munkámhoz. A művészetért, a művészekért nagyon felemelő dolgozni, mert hitet ad és nagy örömforrás - úgy nekem, mint a művészeknek és a művészetet szerető embereknek, teszem ezt minden ellenszolgáltatás nélkül, elkötelezettségből, szeretetből".

Klári 2008 óta szervez kiállításokat, kisebb, nagyobb művészeti rendezvényeket a városban. Tevékenysége pénzben nem mérhető, ezért soha nem pénzért, mint inkább belső igényéből, művészet iránti tiszteletéből fakadóan, a szeretet jegyében munkálkodik.

thumb 20161210 110415

Az új Agria Park Galériában /Eger, Törvényház u. 4./ 2018. április 7-én 17:00 órai kezdettel nyílik "Reális Realisták" címmel, Gulyás László - Cene gál István - Duhaj Péter festőművészek közös kiállítása.

Kimagasló művészetük a realizmus alapjaira épül, művészeti hitvallásuk hasonló, - talán ezért is szövődött közöttük barátság - de a realizmuson belül más-más stílusban alkotnak, ezen a kiállításon a hihetetlenül élethű hiper-fotó- ill. tradicionális realizmus különleges találkozásának lehetünk tanúi. Egyénileg is zseniális a művészetük, de ez a hármas találkozás újabb magaslatokat tár elénk.

thumb Cene 2

Alkotásaik nemcsak ámulatba ejtik a nézőt, de meg is állítják e rohanó világban, munkáik a szépség és a gyönyörűség befogadására késztetnek, művészeti és emberi alázatuk példaértékű.

thumb Cene 3

 Meghökkentő a hasonlóság a hihetetlen aprólékosságukban és a szinte fotószerű megjelenítésben, azonban stílusviláguk, technikai bravúrjaik, mindhármójuknál más és más, munkáik sajátos jegyeket hordoznak, felismerhetőek, nemcsak mert saját maguk érzéseit, érzelmeit is kiolvashatjuk a művekből, de technikai sajátosságaik, ecsetkezelésük, színviláguk elárulják alkotójuk nevét...

thumb osszefonodas

Mindezen gondolatok fényében Teleki Klári szeretettel invitál mindenkit e különleges találkozásra, az új galéria megnyitására, a három művész bemutatkozására!

Találkozzunk ezen a rendkívüli képzőművészeti programon Egerben, az Agria Park Galériában, április 7-én, 17:00 órakor!

thumb vizkez2

A kiállítás megnyitón a Pódium Tánc-és Balettiskola növendékei lépnek fel, a témához illő performance-al. Koreográfus: Mirkóczki Zita, Nívó-díjas táncpedagógus, az intézet művészeti vezetője. Majd a Szeifert Borászat finom boraival köszöntjük a művészeket és a kedves vendégeket.

Amennyiben tetszett a cikk, és szeretnél tájékozódni a további kiállításokról, kövesd facebook oldalunkat.