Karácsonyi dobozok pólófonalból készült díszekkel tömve :) - videóval
Karácsonyi dobozok pólófonalból készült díszekkel tömve :) - videóval

A legtöbb kreatív embernek hiába is nyíltak meg a plázák, messze elkerüli őket... hacsak nincsen bennük egy olyan bolt, ahol rengeteg anyagot vásárolhat az ajándék készítéséhez :)

Idén Karácsonykor több rokon fog tőlünk pólófonalból készült karácsonyfa díszeket kapni. Ezek főként nagyobb fára illenek, azokon mutatnak igazán jól, de akár ajtóra dekorációnak is épp ezért fel lehet tenni.

20191125 194655

A pólófonalas horgolásban azt szeretem, hogy akár tíz perc alatt egy látványos darabot elkészíthet az ember. A fonal vastagsága és a horgolótű mérete miatt nagyon gyorsan kialakul a minta, és ráadásul nagyon mutatós lesz.

Mint akvarellfestő persze nem tehetem ezeket a darabokat egy sima kis csomagoló papírba, így a dobozokat is magam díszítettem :) Először lepácoltam őket, majd a tetejükre akvarell papírból kivágtam a kör formát, és festettem egy-egy képet rá. A kicsi festmények köré pedig zselés tollal zentangle minták alapján keretet rajzoltam, utána pedig faragasztóval hozzáillesztettem a doboz tetejére. A belsejébe, hogy ne zötykölődjenek, mégha sok darab is kerül egybe, a Karácsonyhoz illően, szalmát tettem és arra helyeztem rá a horgolt díszeket.

Ha szeretnél te is saját készítésű dobozokat festeni, szeretettel ajánlom online kurzusaim, ahol megtanulod az akvarell festészet és azon belül is a valósághű technikai csínját-bínját :) Ki sem kell mozdulnod otthonról, és megtanítom neked,  milyen csodákat lehet alkotni ezzel a technikával :) Ha szükséged van rá, akár az eszközöket is be tudod itt szerezni, amikkel én dolgozom :)

20191125 193047

A Bármitartó youtube csatornáján nagyon sok ötletet lehet találni az ünnepre készülődéshez is, így én az ott található videók alapján készítettem el az angyalkát és a csillagot is, melyet itt tudsz megtekinteni:

 

Boldog készülődést az ünnepekig :)

További ötletekért kövesd az alábbi oldalainkat és iratkozz fel havi egy hírlevelünkre a magazin főoldalán: 

facebook oldalunk, 

youtube csatornánkat 

Pinterest tábláinkat.