Hogyan készült? - egy textilszobrász kép elkészítése
Hogyan készült? - egy textilszobrász kép elkészítése

Ebben a sorozatunkban lépésről lépésre mutatunk meg különböző művészeti ágakban elkészíthető alkotásokat.

A mai cikkben a KerekesÉva Style alkotója vezet be minket egy textilszobrászati technikával elkészíthető munka lépés sorozataiba.

A kép alapja 30 x 50 cm-es feszített vászon. Egy hosszanti és egy kereszt irányú sávot szabadon hagytam. Ide jön majd a textil. A többi helyre struktúrpasztát vittem fel festőkéssel, majd egy fogazó fésű segítségével körkörös mintát rajzoltam bele.

DSC 3395


Hajszárítóval gyorsítottam a száradást. Olíva zöld akrillal lekentem a bal oldalát.

DSC 3398


Egy barna színű textilragasztóba mártott sál darabot hosszanti irányban elrendezgettem a szabadon hagyott részen. Erre egy szizált fektettem, ami szintén be lett kenve ragasztóval, de színtelennel.

DSC 3401
Ez után kissé megfordítva a sorrendet a rövid oldalra is felragasztottam a sál kisebb megmaradt darabját, erre pedig egy szintén barna ragasztóval átitatott kartonpapír maradék került. Ezeket becsúsztattam a hosszanti oldal alá.

DSC 3402
Szárazterméseket, ketté vágott hungarocell golyókat szépen elrendezgetve, beragasztózva hajszárítóval szárítva rögzítettem a képen. A jobb felső sarokba színtelen ragasztóba mártott kartonpapírra, félbevágott hungarocell golyó került.

DSC 3403
Száradás után barna, narancs, sárga, színű akrillal festettem a képet. A jobb oldalra tejeskávé szín és kis foltokban olíva került. Utolsó mozzanatként egy ecset segítségével narancsos pöttyöket csapkodtam rá.

DSC 3407
Több napi száradás után lehet csak lakkozni! A kép címe: "Kinyílni"

DSC 3420

 

További ötletekért kövesd az alábbi oldalainkat és iratkozz fel havi egy hírlevelünkre a magazin főoldalán: 

facebook oldalunk, 

youtube csatornánkat 

Pinterest tábláinkat.