Befőttes üvegek gyönyörű új ruhában
Befőttes üvegek gyönyörű új ruhában

A befőttes üveg olyan, mint a nylon zacskó: minden háztartásban ott sorakoznak újrahasznosításra, felhasználásra várva.

Alkotóinkkal felöltöztettük őket, hogy ne csak hasznosak legyenek, tárolásra alkalmasak, hanem kapjanak egy szép, egyedi külsőt is, így már dekorációs elemként is használni tudjuk őket.

Nemrégiben voltam egy makramé oktatáson, ahol megtanították nekünk az alapcsomókat. Akkor egy kis táskát készítettünk, de azóta ezzel a technikával már egy ékszertartót is csomóztam. Most pedig az Alita Kreatív Műhellyel együtt, gondolva a közeledő nyárestékre, mécsestartót alkottunk, ahonnan az üveg mögül barátságos fényt adhatunk egy romantikus naplezárásként.

En

A KerekesÉva Style alkotója textilszobrászat segítségével adott teljesen új, és szinte szoborként visszatekintő új ruhát a szimpla befőttes üvegeknek. Mozgalmasak, látványosak, és bármerre fordítjuk, mindig egy újabb izgalmas részletet fedezhetünk fel rajtuk.

Eva

Eva2

Eva3

Az Alita Kreatív Műhely kezei közül még egy pasztákkal, gyöngyökkel megbolondított darab is kikerült, melyet akár vázának tudnak használni így új életében, akár szintén mécsestartóként tud funkcionálni.

Ildi

Az Otthonmelengető alkotója ezeket a megüresedett kávésüvegeket dekorálta fel, melyekben továbbra is lehet akár kávét, akár cukrot tárolni. Repesztett technikával megöregbítette a felületet, melyet dekupázzsal tett még ellenállhatatlanabbá. Ha érdekel, hogyan készült ez a vintage darab, kattints ide a részletes fázisfotókért.

Ilona

A Cream Design alkotója vintage hangulatú öltözéket adott a csupasz befőttes üvegeknek. Dekupázs technikával, hangulatos szalvétákkal, egy kis csipkével máris a legromantikusabb kiegészítő lehet egy otthonban.

Krisztina

Krisztina2

A Quilling-KBZs alkotója kétféle módon is felöltöztette a befőttes üvegeket, melyek nemcsak dekorációs elemként szolgálhatnak, hanem egy lekvár is impozánsabban mutat a spájz polcán benne, melyet akár ajándékba is adhatunk ezzel a gyönyörű dekorációval feldíszítve. Az egyik darabon quilling technkát használt, míg a másikon a kanzashi technikával elkészített selyemvirágok tündökölnek.

Zsuzsa

Zsuzsa2

 További ötletekért kövesd az alábbi oldalainkat: facebook oldalunk, youtube csatornánkat Pinterest tábláinkat.