Pamela Redmond Satran: Korához ​képest - könyvajánló

Te vágytál valaha arra, hogy húsz évvel fiatalabbnak nézzenek? És ha igen, belegondoltál, hogy ez mivel járhat?

A kor egy szám, amit ha elárulunk bárkinek, máris kapunk egy skatulyát. Ha ehhez a számhoz nem tartoznak hozzá elvárt életesemények, mint házasság, gyerekek, biztos egzisztencia, munkahely, akkor azt gondolják az emberek, hogy valami nem stimmel az illetővel

És mi van akkor, ha az életkor a munkaerőpiacon jelenik meg, vajon egy idősebb nő esélytelen a legnagyobb szakmai tudással és kreativitással bekerülni bármely lendületesen fejlődő céghez, mert nem a húszas éveit tapossa?

Alice tapasztalata alapján ő már kivénhedt, az old school generáció tagjait szaporító munkavállaló. Válása után egy évvel, húsz évnyi kihagyás után, megpróbál elhelyezkedni, de mindenhol visszautasítást kap amiatt, mert 44 éves.

Egy szilveszteri buli előtt barátnője fiatalabbra sminkeli őt, így vágya teljesül, letagadhatja a valós életkorát. És innentől elindul az élete úgy, ahogy  megtervezte. Eltitkolva életkorát rátalál a szerelem, és az álommunka.

De a félelem folyamatosan benne van, hogy lebukik, és nemcsak azért fognak neki hátat fordítani, mert hazudott, hanem mert öreg is.

Hogy valóban az újdonsült barátnője, a munkahelye, a lánya, az új szerelme hogyan reagál, és egy hazugsággal kinek az életét változtatjuk meg, csak a miénket, vagy másokra is hatással lesz-e, nos, ezek körül forog a regény.

Egyszeri olvasásra kellemes, néhány gondolatot felvet, kikapcsol. Szóval 5 pontból 4 pontot szeretnék rá adni drága Olvasó :)

Itt pedig a meghorgolt jó kis rózsaszín bookblankethez/könyvtakaróhoz a nagyinégyzet :)

 20240420 115109