Linn Skåber: Ma ​négykézláb akarok járni - könyvajánló

Ha érdekel, hogy az ötvenes éveket betöltött emberek szürke tekintete mögött mi zajlik, feltétlen olvasd el ezt a könyvet.

A szerző több rövidebb kis elbeszélésen, monológon keresztül vezet be minket a látszólag már semmi életkedvvel nem rendelkező emberek világába. Az ötvenes éveiket taposó nők és férfiak kívülről szinte robotként funkcionáló világa mögött vajon milyen valós életek, gondolatokat vannak. Azt írtam, valós, hisz annyira hitelesek ezek a fiktív elbeszélések, hogy az olvasás után az ember úton útfélen azt lesi, hogy a földet fürkésző, bevásárlást végző ötvenes háziasszony fejében vajon milyen gondolatok lehetnek?

Szinte minden egyes kis elbeszélés után zseniális festmények várnak minket az oldalakon, melyet Lisa Aisato művésznek köszönhetünk. Egy-egy kis szösszenet után, amikor felocsúdsz a döbbenetből, a hirtelen kifakadó káromkodásból, vagy éppen befejezed a hangos felröhögést, ezekben a képekben gyönyörködhetünk.

A történeteket talán nem jó egyszerre elolvasni, hanem egy-egy kis írás után megállni, befogadni, elfogadni, mosolyogni, ledöbbenni utána, hogy időt hagyjunk annak a buta feltételezésnek, hogy minden az, aminek látszik.

Hatalmas szeretettel ajánlom drága Olvasó ezt a könyvet, így 5 pontból egy ultra erős 5 pontot szeretnék rá adni.

És íme a kis nagyinégyzet a bookblankethez, vagyis könyvtakaróhoz.

Lami

20240417 212439