Vivi Greene: Sing - könyvajánló

Egy könyv, amit a tiniknek kötelezővé tennék.

Lily Ross híres popsztár, aki a kiégés, szerelmi csalódás után egy szigetre megy barátnőivel, hogy feltöltődjön, új dalokat írjon. Rájön, hogy a dalai témáját mindig a szerelem adja. A boldog beteljesülés, örömteli pillanatok, majd a csalódott keserűség. Szeretne önmaga lenni, hogy ne ez a függőség hálózza be az életét, hanem olyat tudjon adni a rajongóinak, ami valami más, és mégis élettel teli... vagyis az igazi önmaga.

Amiért tiniknek ajánlanám a könyvet. Valójában igen felszínesen érinti a sztárok, celebek, influencerek világát az író. Ellenben ez is pont elég ahhoz, hogy lássuk, amit a hírek mondanak, sokszor nem fedi a  valóságot. A csillogás jön le a képeken, a hamis sztorik a botrányokról. És a legfontosabb: megszűnik a sztárság után a magánélet derűje. Minden pillanatot követnek a magazinok, az összes mozdulatot fotóra veszik, félremagyarázzák.

Eleinte Lilynek is bejött ez a különleges élet. Hisz szeretve lett, rajongtak érte. Ettől különlegesnek, sőt mi több, tökéletesnek érezte az életét. És erre vágynak sokan. Hogy kiemelkedjenek, csillogjanak, ájuljanak el tőlük az emberek.

De csak az elején. Aztán megfakul a gyönyör, mint a mindennapos Karácsonytól, és már egyre nyomasztóbbá válik ez a kirakat élet.

Viszont van egy másik út: ha valaki csak a csillogásért akar népszerű lenni, hamar belefásul, depresszióba esik, elveszti saját identitását. De ha tényleg az vezérli a mindennapos dalírásban, éneklésben, hogy igazi örömet okozzon a követőinek, akkor már egy tisztább út visz el oda, hogy legyőzze ellenállását a bulvár felé.

Hogy Lily mit választ, és vajon köze van-e ehhez a szerelemnek, lehet-e a kettőt együtt gördülékenyen élvezni, azért drága Olvasó, menj végig a könyvön:)

Egy másik fontos dolog még így a végére. A napokban kiolvastam a Bánat és öröm könyvet (írtam is róla). Nagyon lehúzta a hangulatom, és irtó sokáig voltam hatása alatt. De nem pozitív értelemben. Ez a könyv viszont segített abban, hogy visszatérjek a felszínre, hogy a célt sose tévesszem szem előtt.

Csodás olvasást kívánok!

Lami