Taylor Jenkins Reid: Evelyn ​Hugo hét férje - könyvajánló

Azt éreztem a könyv felénél, hogy akik a fülszövegeket írják nemcsak jó írók, hanem remek marketingesek is.

Vajon levettem volna a polcról ezt a könyvet, ha tudom, miről szól? Érdekelt volna egy nő sorsa, aki egész életében hazudott a világnak szerelmi életéről, és a legtöbb kapcsolata csak kirakat-házasság volt?

Nem. Biztos vagyok benne, hogyha ezzel indítanak a leírásnál, ott marad a polcon örökre.

A köztudatban, könyves blogokban ez egy imádott regényként szerepel. Nos, ami mellette szól nálam, és aláírom, hogy tényleg jó a könyv:

  • rengeteg a párbeszéd, nagyon könnyen olvasható
  • cselekményes, változatos életrajz
  • alátámasztja azt az érzésemet, hogy amit a sztárokról írnak a pletykalapok az egyáltalán nem biztos, hogy a valóság
  • megismerünk egy olyan jellemet, aki bármi áron is, de eléri célját... még élete végén is

 

Ami a könyv ellen szól:

  • sehol sem tájékoztattak arról, hogy a regényben leszbikusok, melegek, biszexuálisok kapcsolatairól fogok olvasni, és kizárólag erről

 

Ez utóbbi teljesen meglepett, mert semmi utalás nem jött arra a leírásban, hogy a férfi-nő szerelem a legtöbb esetben színjáték lesz a szabad szerelemhez. Nem érdekel a téma, és bár van egy pár ismerősöm, akik hasonló cipőben járnak, diszkréten kezelik, így sosem osztottak meg intim részleteket például az esti légyottokról.... mint amit ez a könyv megtesz, mégha finoman is.

Mivel ezelőtt egy nehéz témájú könyvet olvastam el, ezért most egy könnyed, légnemű, lazán megemészthető darabra gondoltam, mikor ezt választottam. De nem az. 

A fentiek miatt 5-ből 3 pontot adok neki. Mert tényleg olvasmányos, de mivel én személy szerint csalódtam a téma könnyedségét illetően, ezért majdnem egy hétig tartott, amíg átrágtam magam rajta.

Azért, ha gondolod, jó olvasást hozzá, drága Olvasó :)

Lami