Sarah Morgan: Írd ​újra az életed! - könyvajánló

Ha egy útinaplóra számítasz, nem ez a Te könyved de ha egy olyan regényre, ahol bárki bebizonyíthatja, hogy az út arra való, hogy megváltozz, akkor olvasd el....

Kathleen elmúlt 80 éves, a lánya messze lakik tőle, így aggódik érte folyamatosan, főként, mikor betörnek Kathleen házába, és az idős nő egyedül kell, hogy ellenálljon. A lánya idősek otthonába szeretné adni, hogy biztonságban tudja, de Kathleen másra vágyik.

Kathleen 20 éven át vezette a tévé fénykorában a nagysikerű Nyárkeresők sorozatot. Ehhez egy hatalmas sorscsapás vezette, ami elől menekülni akart, így pont jókor érkezett hozzá ez a lehetőség. A sorozatot még akkor sem hagyta abba, mikor lánya megszületett, így kapcsolatuk az állandó búcsúzásról szólt.

Lánya, Lisa a család feje, tervezője. 20 év házasság után már csak azt érzi, hogy férje, és ikrei azért örülnek a jelenlétének, mert mindig mindenre van megoldása, mindent fejben tart. Az érzelmek, szerelem, törődés, figyelmesség már rég kiveszett a hétköznapokból.

Martha 24 éves maga mögött tud már egy rossz házasságot, és éppen szüleinél lakik újra, így sem kapcsolata, sem munkája nincsen. Anyja folyton nővére sikereit említi fel, és rendszeresen lehúzza Marthat a rossz döntései miatt. Sem a kinézete, sem az öltözködése, sem a diplomája, sem a kapcsolatai nem jók az anyjának. Ebből a mérgező kapcsolatból igyekszik menekülni, mikor meglátja Kathleen hirdetését, ahol sofőrt keres maga mellé, hogy a 66-os úton, ami Kathleen nagy álma, végigvigye őt valaki.

Martha utál és szülei szerint nem is tud vezetni, de jelentkezik erre az állásra, hogy végigszelje Amerikát egy idős 80 éves hölggyel, Kathleen-nel, aki hasonlít nagymamájára.

Útközben felvesznek egy stoppost, akivel Kathleennek tervei vannak.

Az út, mint kiderül, egy cél, egy álom megvalósulása, ami nemcsak a túráról, felfedezésről szól.

Kapcsolatok, anya-lánya viszony, érzelmi begubózás, az emlékek törlése. 

És hogy az út elhozza ennek a három nónek a változást, megkönnyebbülést, új életet...

Drága Olvasó, engem megijesztett az első pár oldal, ahol betörtek Kathleen házába, hogy innentől fogva hasonló sztorikat kell olvasnom, ezért hónapokra félretettem ezt a könyvet. Te ne tedd :) Az csak egy bevezetés... :)

5 pontból 4-et simán megérdemel a könyv és még egy picit :)

Csodás olvasást kívánok :)

Lami