Milly Johnson: Napsütés ​a Vadvirág Kunyhó fölött - könyvajánló

Egy lenyűgöző író bámulatosan érzékletes könyve... ismét.

Azt hiszem, megtaláltam az egyik kortárs példaképemet, mint írót. Él bennem egy vágy, hogy egyszer egy regény kikerül belőlem. Amikor viszont Milly Johnson könyveit olvasom (ez most a harmadik), akkor úgy érzem, hatalmas utat kell még bejárnom hozzá...

Viv, mint egyetlen jelentkező a meghirdetett álláshelyre, dolgozni kezd az igen elhanyagolt, szegényes Vadvirág Kunyhó nevű állatmenhelyen. Adminisztrációs munkára kerestek embert, de mint kiderül, a döglött szarvashús feltálalása a madaraknak, a széna lapátolása, sütés, főzés, mind feladatkörébe tartozik.

Kevés pénzt fizetnek, embert próbáló a munka, ezért mind a vezető, mind az egyetlen alkalmazott értetlenül nézi, hogy a parfümöket keverő Viv-et vajon mi vitte rá arra, hogy kitartóan dolgozzon náluk, és egyre jobban levesse magáról a félelmet, amit az állatok iránt érzett, mikor megérkezett.

A könyv sok szereplős, amit az első 50 oldalnál én mindig nehezen követek  hisz oltári nehéz ezt a rengeteg nevet megjegyezni De aztán megszokja az ember, mint az író többi regényénél is, hogy szépen minden mindenkivel összekapcsolódik.

Viv édesanyja 52 évesen bízik benne, hogy a szerelem rátalál, és a rettenetes kapcsolatok után végre jön egy királyfi. Ian személyében megérkezik a figyelmes lovag... de talán hallgatni kellett volna a megérzéseire Stel-nek, Viv anyjának, hogy akinek még a szeme sem áll jól (ez volt az első benyomása, hogy rendkívül fura a tekintete), hogy az vajon a lelkével megcáfolja-e ezt a rossz érzést.... vagy valami teljesen más fog történni.

Idős barátnők, Viv édesanyjának társasága tarkítja még a regényt. Eltitkolt múlt, börtönben töltött évek, nyomorúságosan szegény és kiszolgáltatott gyermekkor. Rengeteg élethelyzet, történet, melyekről finoman kerül fel a fátyol, és derül ki a valós múlt.

És a fő kérdés: vajon mit keres Viv ezen a helyen? .... mert biztos nem a számlákat akarja csak rendbe tenni.

Imádom ezekben a könyvekben, hogy érezni a szereplők gondolatait, érzéseit, és szinte letehetetlen olvasmány a sok finoman átszőtt rejtéllyel.

Hatalmas nagy szeretettel ajánlom Neked drága Olvasó ezt a regényt :)

Lami