Jennifer Dupee: A ​kis francia menyasszonyiruha-bolt - könyvajánló

Egy füllentés, amikor elindít egy hazugság spirált, nehéz kikeveredni belőle...

Larisa elveszti munkáját, barátjával szakítanak, és ettől a sok hirtelen jött csapástól visszatér elhunyt nagynénje házába, ahol a kisvárosban meggondolatlanul betér egy menyasszonyi ruhaboltba. Ahelyett, hogy elmondaná, hogy csak körbenéz elindít egy hazugság lavinát az esküvőjéről. Megrendeli a ruhát, csokrot, és már időpontot is mond az érdeklődő embereknek... csak vőlegény nincs.

A házba visszatérve Jack-kal, régi barátjával, elhunyt nagynénje karbantartójával aki azóta is vigyáz a ház épségére, együtt kezdenek bele a felújításba... persze mind-mind hazugsággal fűszerezve.

Az egyik legfontosabb dolog, amit a könyv ad, hogy a hazugság nemcsak egy valótlan életet, egy szerepjátékot kényszerít az emberre, hanem a körülötte lévő emberek életét is megváltoztatja akaratukon kívül.

A másik szál Larisa édesanyjához fűződő kapcsolata, aki demenciával küzd. Ezt kell Larisának elfogadnia, türelmesnek lennie, de inkább elmenekül ettől a feladattól, hisz ő még mindig arra az édesanyára számít, aki tiszta, együtt érez és gondolkodik vele.

A történet szálai jók. De hiányzott nekem belőle a mélység, hogy jobban átérezzem Larissa hazugságvonalát, illetve egy beteg édesanya iránt érzett szeretetét, elfogadását, vagy pont ezek ellenkezőjét.

Aztán persze a szerelem se maradjon ki a sztoriból, mit tippelsz drága Olvasó, összejön Larisa a háromgyermekes Jack-kel? :)

Ha nem túl mély, de mégis kicsit lelkis és enyhén bonyodalmas, de tisztán követhető könyvre vágysz, drága Olvasó, vedd kezedbe ezt a regényt :)

Lami