Milly Johnson: Karácsonyi ​gyermekáldás - könyvajánló

Ne tévesszen meg az idilli Karácsonyt idéző cím, és védjegyként az írónő sem...

Ez után a Milly Johnson könyv elolvasása után azt mondtam a férjemnek:

-Hülyeség elvárni egy írótól, hogy minden könyve elvarázsoljon, hisz végtére is nekem sem sikerül minden festményem úgy, ahogy szeretném.

Nos, ez a könyv, ha értékelni kéne 1-től 5-ig skálán, akkor egy 3/4-es értékelést kapna.

Hogy miért nem sikerült teljesen beszippantania, de azért mégis ajánlom, drága Olvasó?

Nos, a szokásos több szálon futó történettel kezdődik, így három életutat kezdünk el követni. Ellenben most ez annyira hosszúra nyúlt számomra, hogy már alig vártam, mikor lesznek meg az érintkező pontok. 

A három főszereplő közül ráadásul egy volt kiemelkedő, akinek nagyon vártam a sorsa alakulását, és szívesen olvastam volna még tovább. Egy középszerűnek tűnt, nem csigázott fel az élete. Az egyik pedig szinte mellékszereplőnek hatott számomra.

Három nő, három sors:

  • Eve rendszertelenül szedi a fogamzásgátló, így teljesen váratlanul esik teherbe
  • Annie 48 éves, ezért meg van győződve róla, hogy mivel sosem lehetett gyereke, ezért testének üzenetei már a változó kör tünetei
  • Palma, hogy kimásszon a mély gödörből és új, teljes életet élhessen, béranyaságot vállal

Ők hárman, és még számtalan nő csatlakozik a Karácsonyi Puding Klubba, ahol a decemberben szülő nőket készítik fel az anyaságra.

Természetesen, ahogy megszoktuk az írónőtől, nem hagyja punnyadni az agytekervényeinket, így számtalan nevet kell megjegyeznünk a három történet fonalán. Érdekes jellemek, egyéniségek, szövevények, bosszú, örökölt sors.

Engedd meg, hogy egy idézetet is hozzak most kivételesen, ami bár egy mellékszál vonalán hangzik el, de nem árt, ha kitesszük a hűtő ajtajára, hogy sose feledjük el:

"Ideje, hogy az legyél, akinek lenned kellene, nem pedig az, akinek mások akarnak téged."

Szóval drága Olvasó, ha néha fel szeretnél kacagni, időnként sírni szeretnél, gyorsan túl akarsz jutni oldalakon, de van, amit még több száz lapon át is követnél, akkor vedd kezedbe ezt a könyvet :)

Lami