Karády Anna: Zserbó 1. - A ​múlt tengerén - könyvajánló

Lelassult, könnyed íveken keresztül haladó történet, ami igazán jó így a bekuckózós hűvösebb napokon...

Már itt az elején el szeretném mondani, hogyha a történet nem is turbózta fel bennem az ingereket, hisz a tempója egy lágy ecsetvonás volt csupán (csakhogy a festészeti kispadomról is beleszóljak :) ), de amiért örökké hálás leszek, az a Gerbaud cukrászdának a leírása volt. Nem mellesleg az utóbbi hónapokban folyamatosan szomorú, lehangoló művek kerültek a kezembe, így olyan volt ez a regény, mint egy igazi kellemes nyarlás :)

Az emberek nemcsak azért tértek be a cukrászdába, mert fenséges édességeket, süteményeket kaphattak. Itt ahogy beléptek az ajtón, lecsendesedtek, elkezdtek viselkedni, és alázattal, de mégis úri módban fogyasztották el a desszertjüket.

Mert a hely ezt kívánta meg. A bársony székek, a cizellált mintázatok, az állandóan őszintén mosolygó felszolgálók, és a csodás terítékek mind adtak egy életérzést, mely segítségével, ha egy rövid időre is, de kiszakadtak az emberek a hétköznapi forgásból.

Blanka, a regény főhősnője, az egyik kiemelt Gerbeaud kisasszony, akit megkérnek, utazzon el az Adriára, hogy az ott megnyílt cukrászdát ráncba szedje, és hasonló életminőséget teremtsen, mint a budapesti helyen.

Blanka, bár várja a kihívást, de itthon hagyja nagymamáját, és udvarlóját, ezért kettős érzelmekkel vág neki a kihívásnak.

És akkor megjelenik a macho a regényben, aki teljesen megváltoztatja Blanka világát. Ármin, a hajóskapitány nemcsak nagylelkűségéről híres, hanem arról is, hogy nagy kedvence a nőknek, lányoknak. Udvarlásával, széptevésével (micsoda szavakat használok, látszik, hogy hatott a könyv :) ), megzavarja Blanka nyugodt világát.

Hogy végül Blanka kit választ, a sármos tengerészt, vagy a kiszámítható budapesti orvosnövendéket... nos, azt a könyv utolsó sorából meg lehet tudni :) Naná, hogy elugrottam oda, hogy tudjam, vajon a lányok a rossz fiúkat szeretik-e, és tartanak ki mellette, vagy a nyugodt életet biztosító férfi ember mellett teszik le a voksukat :)

A könyv dallamos, könnyed, csodásak a személyek leírásai, ahogy szépen kibontakoznak a jellemek :)

A regényre drága Olvasó 5 pontból 5-öt adok :) És hamarosan belefogok a folytatásába is, de előtte most egy másikat választottam, majd jelentkezem azzal is :)

Csodás olvasást kívánok :)

Lami