Emily Henry: Nyáron a párom - könyvajánló

Nekem nem volt ilyenben részem, úgyhogy teljesen elhiszek mindent....

Poppy és Alex az egyetem óta ismerik egymást 12 éve. Egész évben csak néhány üzenetet, és idétlen fotót küldözgetnek egymásnak, de nyaranta mindig eltöltenek közösen egy hetet Nyári út címszóval.

Két teljesen különböző ember. Poppy izgága, egy igen színes, és kicsit bolondos családból származik, míg Alex a tipikus higgadt, megfontolt, gondoskodó, aki még jobban belekényszerül ebbe a szerepbe, mikor édesanyja meghal szülés közben, így a depressziós apja helyett ő neveli fel testvéreit. Poppy színes, vagány, és sokszor túl merész  Alex végigviszi terveit, nem beszél, csak ha van mondanivalója.

Fiú-lány barátság. Ennyire hosszú fiú-lány barátságban még sosem volt részem, így mindig csak olvastam róla, hogy az ilyen nem létezik, mivel az egyik fél biztos "megszegi a szabályt" és szerelmes lesz a másikba. Vagy bevallják, vagy nem, de ez mindig bizonyos.

Életük év közben folyik a rendes mederben, munkahely, párkapcsolat, némi egzisztenciális fejlődés. De az év csúcspontja mindig az a hét, mikor különleges helyekre mennek el együtt, teljesen szokatlan élményeket kipróbálva.

Hogy hogyan lesz ebből szerelem, vagy egyáltalán valameiyüküknél már az első pillanattól fogva kialakult ez az érzés? Talőán azért nem mer közeledni a szerelmes, mert fél, ettól elveszíti ezt a barátságot, ezért inkább marad az igazi lelkitárs kapcsolatnál?

Nos, 12 nyáron át utazunk velük végig, vissza-vissza ugorva a jelenbe. Megvallom, nekem sok volt. A kapcsolatuk változását, fejlődését nem éreztem úgy, hogy ilyen hosszan, és sokszor jelentéktelen epizódokon keresztül kövessem végig.

Ellenben, ha könnyed, egy olvasásra szánt könyvet vennél a kezedbe drága Olvasó, akkor ezt nyaralásra nyugodtan vidd magaddal :)

Lami