Emily Henry: Strandkönyv - könyvajánló

Ha arra gondolsz, hogy ez egy tóparton olvasható könnyed kis könyv, akkor örömmel jelentem: tévedsz.

A cím olvasatán nekem is ez jutott eszembe először, de már az első oldal után éreztem, hogy egy intelligens szórakoztatásban lesz részem.

January és Gus egy szomszédos víkendházban töltik a nyarat. Mindketten írók, és mint kiderül (ezzel nem lövöm még le a poént) már hosszú évek óta személyesen is ismerik egymást, és riválisok is voltak az egyetemen.

A gond az, hogy mindketten anyagi gondokkal küzdenek, az írói válság durván beszövi napjaikba a tehetetlenség érzését.

Hogy ezt leküzdjék, és az első negatív párbeszédek után motiválják egymást, elhatározzák, műfajt cserélnek. Gus-nak egy romkomot kell írnia, míg January feladata a férfi műfaja lesz: ki kell veséznie egy történetet, mely mélyrehatóan közelíti meg a sztorit.

A fogadáson túl mennyire ismereik megy egymást, mennyire lesz hatékony a napi 2000 leütés a word doksiban penzum, szinte csak átszövi a történetet azon túl, hogy rájövünk, mindenki hordoz egy csomagot, egy kibontatlan, megfejthetetlen, titkolt világot.

Csodás olvasást kívánok hozzá drága Olvasó!

Lami

U.i.: hogy teljesen őszinte legyen az írásom, annyit még elmondok, hogy a könyv háromnegyedénél már úgy éreztem, jöhetne a kibontakozás, nem kell nekem még több tízezer karaktert olvasnom hozzá... de azért jó volt, úgyhogy vágj bele:)