Emily Henry: A ​könyvek szerelmesei - könyvajánló

Kell egy jó cím, egy megszokott, biztos kerettötrénet, és jöhet a regény...

Az már nem biztos, hogy a regény tényleg adja azt az élményt, amiért mindennap rohansz lefekvés előtt olvasni. De ahogy a szerző írja, ez egy szorongásmentes könyv. És tényleg. Felcsigáznak fordulatok várásával (három ilyen részletet csempészett bele az író), és te piszkosul várod, hogy vajon mekkora durranással fogja a titok felfedése megfordítani a cselekmény történését.

És hát maradjunk annyiban: szorongásmentesen változtatja meg. 

Nora élete a könyvek körül forog, a cég legjobb értékesítője, és egyik legkiválóbb ügynöke a szerzőinek.

New York-i mozgalmas élet, csillogás, maximalizmus, ez szövi át Nora biztonságos életét. Majd húga invitálására egy kis faluba mennek le egy hónapnyi szusszanásra. És igen, nem okoz meglepetést, ha a könnyed romantikus filmek vonalát ismered már:

  • Nora zsibog, és eleinte meghülyül a nyugalomtól
  • nagyvárosi élet után igen, nem tévedsz, meglepetésként éri a vidéki élet nyugalma
  • és igen, abban sem tévedsz, hogy egy ellenlábasa totál váratlanul (hahaha) itt él
  • összefutnak, összeszólalkoznak, majd... jól meglepődsz a fordulaton... vagy sem

A könyvet viszont kiolvastam. Ezt csak azért említem meg, mert bár a sztori eléggé gyenge vonalon szárnyalt, viszont nagyon jó a szöveg. Olvasmányos, remek mondatok. És mivel az utóbbi időben három könyvet is félretettem, mert úgy éreztem, levisz egy három éves szintjére az alany-állítmány használata, aztán se több, sem kevesebb, végre legalább élvezhető volt, hogy felnőtt, emberi nyelven zengtek a sorok.

Szóval, ha arra vágysz drága Olvasó, hogy egy nyári, könnyű kis olvasmányt kapjál le a polcról, amiben brutál nagy meglepetések nem érnek, de legalább nem is zaklat fel a butasága, akkor szeretettel ajánlom ezt a könyvet elolvasásra.

Lami