Celia Imrie: Nyár ​a Riviérán - könyvajánló

Senki sem az, aminek látszik....

Elővettem egy könnyed című könyvet, hogy kikapcsolódjak, erre már az első öt oldalon azt olvasom, milyen gonosz megjegyzéseket tesznek a nagyira az unokák, milyen goromba és kegyetlen véleményeket mond anyjára a lány. Totál elhűltem, és bíztam benne, hogy ez valami bolond bevezető csak egy laza világba, ahova elmenekül főhősünk, Theresa.

De nem. A könyv minden oldala tartogatott meglepetéseket. A bájos úriember bűnöző, a part legszebb asszonya egy átoperált férfi, a kedves fiú játékfüggő, a hajléktalan az ünnepelt színésznő fia. Soroljam még? Neveket nem árulok el, hogy Te is drága olvasó "gyönyörködjél" a meglepetésekben. De előre felkészítelek arra, hogy mindenki más arcát mutatja meg ezen a napsütötte csodás tengerparton, mint ami valójában.

Férjem szerint ez kell az embereknek, hogy egy izgalmas, minden oldalon váratlan eseményekkel találják szembe magukat.

Hát én sokkal jobban kedvelem a kevés szereplős könyveket, a személyiséget formáló történeteket, ahol a főhős nagy nehezen, viszontagságok árán, de a végén rálép arra az útra, amiről álmodott.

Ez a könyv azoknak szól, akik bírják az izgalmas részleteket, akik úgy gondolják, szeretik a híradókban nézni azokat a híreket, amik nem velük történnek, hanem csak együttérző közönségként értesülnek róla.

De az ilyen könyvek valahol elrémisztenek. Mert nem ilyen a világ. Én hiszek benne, hogy nem rosszak azok a próbatételek, amik útján elérjük a vágyainkat, hisz azok tesznek erőssé, kreatívvá, állhatatossá. Hiszek az olyan könyvben, mely megtanít hinni, szeretni, küzdeni.

Valami jó viszont van ebben a könyvben: elkezdesz utálni szereplőket, ami azért pozitív, mert jó a szöveg, átérezhető. Szorítasz egyes alakoknak, hogy sikerrel járjanak, mert valamiért úgy gondolod, nem olyan rossz, mint amit a felszín mutat. Szóval arra tökéletes, hogy érezzél, dühöngjél, meglepődjél. 

De arra nem, hogy egy nyári, tengerpartos, könnyed romantikus hangulatba kerüljél. Hát na, erre mondják, hogy minden emberben van valami jó, így minden könyvben meg lehet találni, miért szántál rá több órát :)

Kellemes olvasási élményt kívánok:

Lami