Phil Knight: A Nike sztori - könyvajánló
Phil Knight: A Nike sztori - könyvajánló

Hogyan küzdi fel magát egy autó csomagtartójából cipőket árusító srác egy levédett márkáig, mely dollár milliókat hoz?

Phil Knight a Nike sztori című könyvében leírja, hogyan jutott el Japánba kölcsön pénzből, és járta be a világot, hogy utána hosszú évek eredményeként megvalósítsa minden futó álmát.

Érdekelnek sikeres emberek sztorijai, főként, ha saját maguk mesélnek róla, és nemcsak objektíven kapunk meg egy "így kell csinálni, hogy sikeres legyél!" történetet.

Phil Knight életrajzi könyve után az első gondolatom az volt: egyetlen percét sem tudnám végigcsinálni annak a hatalmas melónak, amit ő végrehajtott. Harc a hatalommal, a bankokkal, az állandó kölcsönkérések, fejlesztések, a japán mentalitás és az amerikai gondolkodásmód összeegyeztetése, magánéleti problémák.

Mi annyit látunk belőle, hogy brutál összegek folynak be hozzájuk, sztárok promózzák termékeiket, és még mind a mai napig fejlődik a cég.

A siker mögött viszont egy olyan állhatatos, lelkes, fanatikus embert látunk a könyv lapjai által, mely igazán példaértékű azoknak, akik csúcsra akarják járatni terveket.

Az életrajz megismerésén túl amit kapsz a könyvtől:

-Az egyik legfontosabb tanács: mindig csak egy dologra fókuszálj. Hogy ezt hogyan tudod elérni, hogy ne kalandozz ezer felé, számtalan ötletet meríthetsz az írásból.

-Nem sikerül minden elsőre, vagy esetleg totális kudarc lehet egy ötlet kimenetele. Ha viszont igazán akarsz valamit, tegyél meg érte mindent, tervezd újra, közelítsd meg másként.

-Egyedül nem megy... mi ezt már a Ripacsok című film óta dúdoljuk. Phil Knight sem szégyelli kimondani, hogy a birodalma a társai, családja, kollegái nélkül sosem épült volna fel. A könyv végigvezet azon, hogyan szorította ki az első munkatársának a bérét, és hogy jutott el oda, hogy ma már 74 ezer alkalmazottat tudhat maga mögött.

-Légy határozott, de egyben csapatjátékos is. Tudd, mi a terved útvonala, de ne engedd el a füled mellett mások ötleteit sem.

Ha van hasonló témájú könyvajánlásod, szívesen veszem kommentben.

További ötletekért, könyvajánlókért kövesd az alábbi oldalainkat: 

facebook oldalunk, 

youtube csatornánkat 

Pinterest tábláinkat.