Michala Ries: 24 ​nap karácsonyig - könyvajánló

Minden lökött nő mellé kell egy férfi, aki elkapja...

Röviden így  tudnám megfogalmazni ezt a regényt :) Nina egy harmonikus és inkább nevezzük unalmas párkapcsolatban él, megkapja a vezetői beosztást a patikában, ahol dolgozik. Rájön, hogy gyönyörűen halad az élete, de egy dolog elveszett az úton: önmaga.

Minden úgy működik az életében, ahogy a nagykönyvek lapjain szerepel. De Nina ennél több. Ezért szakít barátjával, és összeír egy listát, amiket december 1. és 24. között, mint egy adventi várakozó kihívást, teljesítenie kell.

Van köztük vicces, szomorú, embert próbáló, lelkileg mélyre taszító, örömteli.

A véletlen (hahaha :) ) úgy hozza, hogy már a legelső kihívásnál Dominik személyében társat kap hozzá. A fiú megfontolt, óvatos, gyakorlatias.

Ez a két ember, a vadóc Nina, és a mindig földön járó Dominik viszont legbelül ugyanolyanok, így egymást támogatva jutnak el a Szentestéig.

A 24 próbatételt átélve egy olyan közel harmincas nőt látunk, aki mer önmaga lenni, bolondnál bolondabb próbatételeket áll ki (lásd, ki ne vágyna arra, hogy az ellentétes irányba szálljon fel a mozgólépcsőre, de azért mégsem tesszük meg :) ).

A regény pont az ünnepek előtt ad egy kellemes hangulatot a készülődésre, hisz van benne izgalom (képzeld, drága Olvasó, ritka könyvek egyike, mikor nem olvastam el a könyv utolsó oldalát, de most megengedtem magamnak, hogy izguljak, mi lesz a következő próbatétel :) ). aztán haragudhatunk a tipikus "de hát én jót akarok neked" emberekre, megbocsáthatunk a hosszú évek után előkerülő rokonoknak, akikről sok minden kiderül, hogy miért pazaroltak el sok-sok évet.

A könyvre 5 pontból 5-öt adok egy hatalmas csillaggal együtt :)

Csodás olvasást kívánok hozzá, és boldog karácsonyi készülődést :)

Lami