Lucy Score: Amin ​sosem leszünk túl - könyvajánló

Most olvasok a regényírásról könyvet, és ez a történet teljesen alátámasztja a tanításait.

Márpedig arról ír Egri Lajos: A drámaírás művészete című könyvben, hogy a döntések mennyire befolyásolják az emberek jellemét. Nemcsak az adott pillanatban, hanem a jövőre vonatkozólag is folyamatosan változik az ember, akár jól dönt, akár rosszul, és mindez a környezetére is hatással van, vagyis az ember közvetlen közelében élő emberek életútja is átformálódik.

Naomi (Százszorszép) megszökik az esküvőjéről, pedig mindent tökéletesen eltervezett, remekül, bár viszonylag kiszámíthatóan, így egyhangóan alakult az élete.

Amikor viszont ikertestvére sms-t küld neki, hogy azonnal keresse fel. Naomi a jó kislány, aki mindig elsepri a rossz kislány, az ikertestvére zűrös maradványait, nem gondolkozik azon, hogy  férjhez menjen-e, hanem azonnal elindul, hogy testvérét, ki tudja már hanyadjára, kimentse a bajból.

És innen elindul egy lavina, amire azt szokták mondani, hogy a te döntésed mindenki másra kihat a környezetedben.

Megismerkedik a nem túl kedves Knox-szal (Viking), akivel folyamatosan összezördülésbe kerül... de az éremnek két oldala van. A köztük dúló csaták mélyén egy lázadás lobban ki, ami miatt attól tartanak, hogy belezúgnak a másikba. (Na, ez a mondat pont olyan lett, mint a felszínes szappanoperák ismertetője :) )

A könyv 650 oldalas, így igencsak nehéz volt tartani olvasás közben, ellenben visszanézve, egyetlen olyan rész sincs, ami túl lett volna húzva, felesleges lenne.

A regény könnyed, nem hagy mély nyomokat, és pont ezért a súlyos témájú regények után igen üdítő, ráadásul a pimasz nyelvezete teljesen kikapcsolja az embert.

Drága Olvasó, 5 pontból 5-öt adok rá, mert bár a történet kiszámítható (elég, ha elolvasod az első három oldalt, máris tudni fogod a végét), viszont nem kell mindig a mélységeket keresni ahhoz, hogy feltöltődj :)

Itt pedig két darab nagyinégyezt, hisz végtére is jó hosszú volt ez a könyv :)

20240212 084235

Csodás olvasást kívánok :)

Lami