Christina Lauren: A lelkitárs egyenlet - könyvajánló

Vajon elveszi az olvasás élményét, ha egyes párbeszédeket átugrik az ember, mert tele van számára érthetetlen szövegekkel?

Ne tántorítson el az első mondat a könyv elolvasásától. Csak le akartam írni, hogy voltak benne olyan részek, melyeket hatalmas ugrással végeztem ki, mert nemhogy kiolvasni, de még hangosan kimondani sem tudtam volna. De a könyv könnyedségén, kedves szerelmi cívódásán ez semmit nem változtatott.

Van két ember, akik ki nem állhatják egymást, mindenesetre eldöntötték, hogy ezt a szerepet fogják komfortosan magukra ölteni, így senki nem sérülhet. De mit hoz a véletlen? A DNS-ük egyezése miatt a tesztelések alatt a legmagasabb százalékban egyeznek egymással, vagyis a képlet szerint tökéletes párt alkotnának.

És akkor jöjjön a marketingfogás, a sajtó, a kampány és a részvényre bocsátás miatti randizások, hogy az új randi app sikeres legyen.

Egy csészébe való köpés után elemzik ki az alanyt, majd hozzácsatolnak egy tökéletesen illő párt a hasonlatos DNS egyezésekkel, és lőn szerelem. 

Jess egyedülálló anyuka, aki nagyszülei szeretete, figyelme mellett a kislánya boldogságát tartja a legfontosabbnak az életében. Biztonsági okokból, kényelmi szempontból, vagy a sérülés miatt nem randizik már évek óta. Aztán jön a mogorva, szűkszavú, rendkívül okos és sikeres férfi, akivel szinte már az első percben "taszítják" egymást. És tipikus romkomként le sem kell írni a könyv végét, hogy vajon egymásba szeretnek-e, számíthatnak-e egymásra a bajban, és a jó dolgokban is.

De mégis jó a könyv. Nem magasröptű, nem érzed úgy, hogy hetekig nem akarsz más könyvet a kezedbe fogni, mert annyira áthatott minden sora. De kis esti olvasmánynak, vagy hétvégi kikapcsolódásnak, tökéletes választás.

Jó olvasást :)

Lami