Fotózási alapötletek, hogy kívánatosan mutasd meg alkotásaid
Fotózási alapötletek, hogy kívánatosan mutasd meg alkotásaid

Belefutottál már ebbe a mondatba: az életben sokkal szebb? Nyugi, költői kérdés volt. Minden harmadik poszt ezzel a mondattal kezdődik. Még az enyém is, mikor egy festményt mutatok meg. 

A fotó lebutítja a valóságot, a formákat, színeket teljesen leegyszerűsíti. Sokaknak ez hatalmas problémát jelent, hogyan lehetne mégis egy pár trükkel elcsábítani az embereket, hogy akár hobbistaként megmutassák legújabb alkotásukat, vagy profiként a vásárlók szívébe bekerüljenek.

A VászonképSzalon ebben oltári nagy segítséget ad. Hírlevelük alapján összeszedtem néhány fogást, melyeket érdemes megfogadni ahhoz, hogy a netre feltett képek érdeklődőkre találjanak, és ugyanazt az élményt jelentsék, mint annak, aki készítette.

Az egyik legfontosabb, melyet több helyen hibaként látok, hogy egy alkotás köré egy egész lakberendezési boltot pakolnak fel. Tudom, hogy ezzel azt szeretnék sugallni, hogy milyen jól bele lehet illeszteni az enteriőrbe, viszont pont az ellenkezőjét érik el. Minél több tárgy van a képen, annál nagyobb lesz a zűrzavar, és ezzel az emberek tövább görgetnek inkább, hisz nem köti le őket a látvány.

Egy tárgy bemutatásánál a fókuszban csak az adott darab legyen, és akkor aztán jöhetnek a lájk hegyek.

unnamed 1

Na de hogyan fotózzuk le a tárgyat? Milyen szögből? Melyik oldaláról? Erre roppant egyszerű a válasz: mindenhonnan. Addig kísérletezgess, míg az ötven képből legalább hármat nem találsz, amiről úgy érzed, publikussá tehető. Nem kell feltétlen ilyenkor az egész alkotást megjeleníteni, lehetnek kisebb részletek, melyek izgalmasnak hatnak azon a munkán. Egy festménynél lehet ez egy felnagyított rész, egy dekorációnál egy virág, egy rézveret, vagy bármi más.

A VászonképSzalon még arra is ötletet ad, hogyan kell tartani egy mobilt, hogy ne mozogjon be a kép, ne legyen homályos, és te ne kezdj el őrjöngeni, hogy csak két kézzel rendelkezel.

További ötletekért kövesd az alábbi oldalainkat: 

facebook oldalunk, 

youtube csatornánkat 

Pinterest tábláinkat.