New York-i afférok
New York-i afférok

Tudod, hogy a vége pofán csap, de arra nem számítasz, hogy esetleg happy end is kisülhet belőle.

A New York- afférok nem más, mint több szálon futó boldogság keresések. Enyhén Woody Allenre hajazva azt tapasztalod, hogy aki nem túl jóképű, gyengén unalmas, mégis az egyik legfelkapottabb pasi lesz New York-ban és persze hatalmas, bár kiadók által fel nem ismert tehetséggel van megáldva.

Hogy ki hogyan és ki elől happolja el ezt az "álompasit", a végén úgy összekeverednek a szálak, hogy jelentéktelenné válik a történet szempontjából.

Cselekmény röviden: Thomas Webb (Callum Turner) frissen végzett diplomásként kiköltözik a kényelmes szülői házból. Szembe találja magát azzal a ténnyel, hogy élete egy hatalmas nihil, és esélye sincs arra, hogy valaha is tartalommal, izgalommal töltse meg.

A szomszédjába beköltözik egy férfi (Jeff Bridges), aki ha elég piát vesz magához, egészen bölcsnek és életismerőnek bizonyul. Kizökkenti Thomast abból az életérzéséből, hogy vele semmi nem történik. Megmutatja neki, hogyha engedi sodortatni magát az élettel, mennyi izgalom, nem várt szerelem, vonzalom, lehetőség tárulkozik fel előtte.

Bonyodalmak, kapcsolatok, vonzódások, kavarások, válások, hazugságok...és a végén egy hatalmas titokról a fátyol úgy zuhan le, hogy már csodálkozik az ember, hogy a valóság (filmbéli?) akár pozitív előjellel is végződhet.

Az élet ott kezdődik, ahol nem agyalsz rajta, hanem megéled. Mert New York-ban még ez is megtörténhet.

Szerző:Lami

Ha érdekel további filmleírás, kövesd facebook oldalunkat.