A mintadiák - Front of the Class
A mintadiák - Front of the Class

A film igaz történet alapján játszódik. Ez azért fontos, mert nem egy nyálas sztori arról, ahogy elképzelik nagy guruk, hogy a lehetetlen nem létezik, hogy az álmokat meg is lehet élni.

A film egy valóságos történetet, egy olyan ember életét mutatja be életrajzi jegyzetei alapján, aki Tourette szindrómája alapján a külvilág megítélése szerint abszolút nem alkalmas a tanári pályára.

De Brad Cohen (Jimmy Wolk) nem adja fel. Egyetlen álma van, hogy tanítson. Nem azért, hogy megmutassa a világnak, hogy ezzel a betegséggel is lehet egészséges emberek között normális munkát végezni.

Egész egyszerűen tanítani akar. Ettől a céltől pedig nem tántorítja el a rengeteg visszautasítás az interjúkon, apja (Treat Williams) tagadása, aki nem akar szembesülni fia problémájával.

Néha még egy teljesen egészséges ember is képes arra, hogy a körülmények, a külvilág, a belső hiányosságai miatt lemondjon álmairól.

Megtántorítható az akadályok miatt, majd belemegy egy olyan életbe, mely egyáltalán nem viszi el a boldog megvalósuláshoz.

A film azoknak mutat példát, ad erőt, akik képesek kicsinyes kifogások miatt letérni az útjukról.

Nincs lehetetlen, nincs félreállás, ha van egy erős cél, akarat, kitartás.

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kövesd facebook oldalunkon további írásainkat is.