7+1 újévi babona....kézműves módra
7+1 újévi babona....kézműves módra

Szinte nincs olyan ember, aki ne hinne legalább egy babonában. Ne tedd le a táskád a földre, mert elmászik belőle a pénz. Ültess ezt azt ekkor és akkor és ebben az esetben ez vagy amaz fog valóra válni.

Nos, akkor most az újévi babonákat alakítsuk át kreatív babonákká. Íme, mi az, amit szabad, és mit nem újév első napján tenni, hogy szerencsés, sikeres, boldog új esztendőnek nézzünk elébe.

1.Első körben itt van egy, ami nekem nagyon megtetszett: zajt kell csapni, hogy a rossz dolgok kirohanjanak a házból. Szóval elő a fúrógépeket, kalapácsokat, fűrészeket és máris lehet zajongva elkergetni a rossz dolgokat.

2.Újév napján nem szabad orvost hívni, vagy orvoshoz menni, mert akkor egész évben ez a sors vár az emberre. Ergo: baromira vigyázz a kalapáccsal!

3.Ezen a napon tele kell lennie a mézes bödönnek, hogy édes élet várjon a házasságban, kapcsolatban élőknek. Nos, ezt remélem, minden mézeskalács készítő előre elolvasta, és nem használta fel az összes mézét a karácsonyi csodák megsütéséhez. Ezt mondhattam volna előbb is? Bocsiiii. Viszont szerintem kiküszöbölhető ez a hiányosság: mézzel bekent szájjal kell csókot váltani a szerelmünkkel éjfélkor. Nos, ha maradt még mézeskalács, talán elég lesz az is, ha azt gyorsan bekapsz előtte.

4.Ne vásároljunk ilyenkor nagy értékű dolgokat, mert akkor egész évben kiadások lesznek. Úgyhogy ne erre a napra tegyük az új technikai vívmány beszerzését, vagy valami multifunkciós kreatív eszköz megvásárlását. Azért azon elgondolkodtam, hogy a régi időkben elsején melyik bolt volt nyitva?

klee 2527415 960 720

5.Ne veszekedjünk ezen a napon. Se. Ha valami nem sikerül, ne dühöngjünk ma, hanem próbáljuk megtalálni a megoldást, hogyan javíthatnánk ki egy elrontott sort a horgolásban, az ecsettel bánjunk szeretettel, a gyöngyök pedig, ha elgurulnak, hát fogjunk össze a családdal, és játsszunk „ki talál meg többet, az lesz a király/lány” játékot.

6.Nem szabad mosni, teregetni, így aki nemezeléssel vagy kötéssel foglalkozik, tegye ezeket a részeket egy másik napra. A bánat se akarja, hogy bárki halálát okozza egy dekorációs tárgy (kik alakították ki ezeket a babonákat???).

7.Az év első napján tilos az olló használata. Hááááát, látom, ahogy barátnőm a filcvirágjaihoz az anyagot éppen szaggatja két kézzel, és közben rám gondol, hogy az én életlen ollómmal is jobb lenne a vagdosás, mint így őskőkorszaki módon. Szóval se fonalat, se anyagot, se papírt, semmit nem szabad ma ollóval érinteni, mert elvághatja a szerencsét.

+1.Az év első napján csak olyan munkát végezzünk, amiben örömünket leljük. Azt hiszem, ezt lesz a legkönnyebb teljesíteni. Akik a kreativitást választották hobbijuknak vagy hivatásuknak, mind örömmel tekintenek rá és boldogan végzik. Úgyhogy alkossunk ma is mosolyogva, lelkesen, hisz ilyen lesz akkor az egész évünk.

symbol of good luck 1122169 960 720

 

Örömteli alkotást 2018-ban...is :)

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kövesd facebook oldalunkat.