Süssünk szépet! - gyerekkel, gyereknek, gyereklelkű felnőttnek...vagy csak mert Karácsony jön
Süssünk szépet! - gyerekkel, gyereknek, gyereklelkű felnőttnek...vagy csak mert Karácsony jön

Ha valaki alkotóként csodásan megállja a helyét, akkor a nyújtófánál sem hagyja cserben kreativitása, ügyessége.

És ezt most azonnal meg is cáfolom: képtelen vagyok levakarni magamról a ronda, de finom sütikészítő jelzőt. Úgyhogy álljon itt egy pár alkotó munkája, akik segítettek nekem, hogy ebben a cikkben az ő karácsonyi süteményeik, és gyermekeik munkája szerepeljen.

Egy előzetes poszt alapján megkértem az olvasókat, hogy ami tetszik nekik, azt értékeljék, és az öt legtöbb lájkot kapott fotó kerül be a cikkbe. Nos, brutális holtverseny lett, ezért úgy döntöttem, mindet megmutatom.

Viszont volt egy kiemelkedő, mely a legtöbb elismerést gyűjtötte be. Kriston-Bordi Zsuzsanna, a KZsB Quilling alkotója még Karácsonykor sem válik meg a tekergetéstől, így a desszertet is egy tekervényes süteményben álmodta meg.

sutik6

Mindenféle sorrend nélkül, mivel tényleg egyforma arányban tetszettek az olvasóknak a receptek, álljanak itt a következő szépségek. Kovács Szilvia egy diós-krémes csoda édességet készített nekünk, hogy már ránézve érezzük az illatát, és a megpörkölt dió ízét.

sutik5

Kamarás Evelin, aki szinte alig látszó picinyke gyurmadarabkákból készít csodákat, most elhozta ennek a két sós süteménynek a fotóját. Elmondanám, hogy a sajtos rolónak az ízét is ismerem tőle, ami egész egyszerűen fergeteges!!

thumb sutik3

És íme egy klasszikus, amit Kerekes Éva, a KreatEve Decor alkotójának lánya készített. A címben azt írtam, hogy gyermeklelkű felnőttek. Nos, pont Éva és családja miatt, akik meg sem várva a Karácsonyt, tesztelés alá vették a lánya sütötte beiglit, hogy vajon tényleg mindenhol annyi mák van-e benne, mint az elején. Végigtesztelték :) :) És igen, győzött a mák :)

thumb sutik4

Nincs Karácsony gyümölcskenyér nélkül. Sari Ilona, a Sarica alkotója is így gondolja, ezért mindenféle ízletes finomsággal megpakolva elkészítette a legfinomabb gyümölcskenyeret. Recept a kommentek között a poszt alatt, ha valaki még szeretné idén elkészíteni.

thumb sutik7

És most jöjjenek azok a kedvenceim, ahol az alkotók a gyerekeiket is bevonták a sütésbe. Az első képen kizárólag olyan sütemények láthatóak, melyeket Szász Tamás, a Strong Paramedic Paracord alkotójának kislánya készített.

thumb sutik8

Itt anyuka és kisfia is jeleskedik és díszíti fel saját elképzelése szerint a mézeskalácsokat. Ambrus Judit, a Julcsa babái alkotója együtt dekorálták ezeket az illatos aprósüteményeket.

thumb sutik1

Fekécs Heni, a Filcvarázs alkotója pedig cukormázzal díszítette fel a mézeskalácsot, míg három éves fia pedig könnyedén megszórta őket színes cukordekorral, ami ettől nagyon szép színes, és igazán gyermeknek és szülőnek is boldogságot hozó sütemény lett.

thumb sutik2

És végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, Szemerédyné Bálint Mónika gyönyörű süteményeit szeretném megmutatni. Móni egy eszméletlen jó festőnő, aki ezeket a desszerteket nem családjának készítette, hanem olyan gyermekeknek, kiknek talán még soha nem jutott ilyen finomság és szépség a karácsonyi asztalára. Szóval nemcsak gyönyörűen süt, hanem jótékonyságból is jeles :)

thumb sutik9

Ha bármelyik desszert receptje érdekel, akár a cukormáz elkészítése, tedd fel kommentbe kérdésed a magazin facebook posztja alatt.

 

Boldog karácsonyi készülődést kívánunk :)

Szerző: Lami