Őrizd meg a nyarat!! - ötletek a nyári emlékek "tartósítására"
Őrizd meg a nyarat!! - ötletek a nyári emlékek "tartósítására"

A nyaralásban többek közt az a jó, hogy egy egész évre feltölti az embert élményekkel.  

A legtöbbször fotókat készítünk, amiket vagy előhívunk és jólesően ránézünk időnként, hogy visszahozzuk a feeling-jét a nyárnak. 

De ezen túl is van egy kézműves, vagy éppen képzőművész számára lehetőség arra, hogy a hűvösebb évszakokban ezek az emlékek felidézzék a nyarat.

Nos, álljon itt egy csokorral egy pár ötlet azokból a lehetőségekből, melyek ötletet adnak, hogyan tudod „tartósítani” a nyarat (óh, de jó is lenne a spájzból előkapni egy üveg „tartósított” napfényt...na, ilyet nem fogok tudni mutatni :) )

Szentesi Eszter, a Bármitartó tulajdonosa kitalálta, hogy a pólófonalakat remekül lehet kombinálni falapokra horgolással. Hogy mit festetek a falapra, az már a ti nyári emléketektől függ :)

barmi

Ha egy fotót szeretnétek nagyobb kivitelben látni, és nem pusztán felnagyítani, hanem a számotokra fontos részleteket kiemelni, akkor ennek a legjobb módja, ha megfestitek :) Ebben az esetben bele lehet vinni a saját érzelmeiteket, mely annak az élménynek szól, amit ott éreztetek abban a pillanatban, mikor a fénykép készült. Színek, formák, elhelyezések már csak a ti lelkivilágotokon múlik, hogy mennyire lesz így személyetekre öltöztetve.

Horváth Edina erőteljes színeket és fényeket hoz vissza a nyári emlékekből. A napfényt, az életet, az energiát.

Edina

Cene Gál István festménye (igen, ez festmény, nem fotó :) ) felnagyítja egy szeletét egy nyári utazásnak, ahol szinte hallod a tengert, a kavicsok összekoccanását, mikor egymásra helyezted, hogy emlékké avasd őket (Istenem, néha annyira költőien fogalmazok...de nézd meg ezt a képet, hát nem maga egy egész vers szólal meg rajta?!)

Cene

Na, aztán jövök én :) Nem is tudom, hány fotó vár arra, hogy festményként „végezze” a következő nyárig. Az első képem egyike erről a nyárról ez a darab, mely nem az én fényképem alapján készült, hanem húgom szeme által kapott helyet az emlékek közt.

En

Gyűjtögetés. Az egyik legszebb, de valljuk be őszintén, legmacerásabb tárolási dolog. Szedjük a kavicsokat, kagylókat, virágokat, fakérgeket, és még ki tudja, számunkra milyen fontos kincseket. De mikor hazajövünk egy hatalmas zacskóval, nincs szívünk berakni egy szekrény mélyére, viszont már elrakni sem tudjuk sehová.

Egy ilyen apróságot emlékként a HéVIPart két csodás alkotónője ékszerként raktároz el az emlékek bugyrában (mondom én, hogy totál negédesbe mentem le...na mindegy :) ). Műgyantában őrzik meg a virágokat, melyeket útjukon szedtek. Ahogy ránéznek egy-egy nyakláncra, karkötőre, rögtön felugrik belőlük a helyszín, ahol szedték a virágokat, lehajoltak a mezőn érte. Csodás emlék ez is!!

heVIPart nyari emlek

Lovas Magda az összegyűjtött kagylókat képkeretként élteti túl. Egy nyaralási emlékről készült fotó köré kis kagylókat tesz, hogy ezzel duplán átélje a nyári napokat. Ha pedig kedve tartja, akkor festményt álmodik meg egy-egy pillanatról.

Lovas

Steindlné Csapó Mária az összegyűjtött kavicsok szerelmese. De hogy mégse heverjenek egy zacskóban, ezért drótból fon köréjük egy izgalmas foglalatot, és mint nyaklánc engedi útjára a nyári emléket.

Maria Csapone

PatríciaK Design szintén tisztában van vele, hogy egy idő után a sok kagylónak, kavicsnak méltó helyet kell találni. Hát nem az egyik legötletesebb dolog a tenger hullámait visszahozni egy beton tálka megformázásában, ahol gyönyörűen mutatnak az összegyűjtött emlékek?!

Pat

Sz. Nagy Tímea a paverpol segítségével teszi maradandóvá az emlékeket a hűvösebb napokra. Egy képben, egy ceruzatartóban, vagy éppen egy dobozkában ad új életet a nyáron gyűjtögetett emlékeknek.

Timi

Remélem, segíthettünk abban, hogy ne egy zacskóban kelljen őrizgetned a nyár melegét ezek után :)

Szerző: Lami

Ha tetszett a cikk, kövesd facebook oldalunkat, hogy értesülj a legújabb hírekről!