Nemzeti ünnep, kokárda - de hogyan lehet más, mint a megszokott? (leírással)
Nemzeti ünnep, kokárda - de hogyan lehet más, mint a megszokott? (leírással)

Kézműveseink most sem tétlenkedtek, és beindult a fantáziájuk, hogy megtartva az ünnep jellegét, mégis egyéni formában hozzanak létre kokárdákat.

A Helga's Eco Design alkotója előkapta a horgolótűjét és gyönyörűen kialakított kokárda formát. Egy gyűrűn és egy kitűzőn is látszik, hogy a horgolás szerelmesei is tudnak valami egyedi ötlettel előállni erre az alkalomra.

Helga

Helga2

A Filcvarázs alkotója gondolt a gyerekekre is, hogy ezekkel a nemzeti színű darabokkal még közelebb kerüljenek az ünnep hangulatához.

Heni

Heni2

Az alábbi leírás és fotók alapján, melyet szintén a Filcvarázsnak köszönhetünk, bárki elkészítheti ezt a nyakkendőt.

Nyakkendo

Szüksegünk lesz barkács vagy gyapjú filcre (piros, fehér, zöld szín), ollóra, meleg vagy textilragasztóra!, és egy szalagra, amivel végül nyakba tudjuk fűzni a nyakkendőt! Rajzolj meg egy sablont (minta mellékelve), vágd ki, rajzold rá a piros filcre, majd a fehérre, és zöldre is a minta szerint! Ragasztással (az ügyesebbek varrhatják is) rögzítsd őket a filcre! Megfordítva hátul is rögzítsd úgy, hogy a szalagot át tudd fűzni rajta!

Sablon

Rogzites

Amennyiben bármelyik kokárda megtetszett és szeretnéd őket, keresd a készítőjüket, a nevükre kattintva megtalálod elérhetőségüket.

További ötletekért kövesd facebook oldalunk és youtube csatornánkat.